Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 47: Hufterproof fietsoverkapping Gemert

Week 47: Hufterproof fietsoverkapping Gemert
131429 FalcoGamma overkapping Gemert
Montage project van de week 23 nov 2023

Als onderdeel van een reconstructie van de Vondellaan heeft de Gemeente Gemert een prachtige toevoeging gemaakt: een moderne fietsenstalling ter hoogte van de bushalte bij de Jumbo.

Complete fietsenstalling

Deze innovatieve FalcoGamma fietsoverkapping heeft een transparant ontwerp en een centrale draagkolom, waardoor fietsen beschermd en droog staan onder het polycarbonaat dak. Met zowel enkel- als dubbelzijdige overkappingen biedt deze stalling een open en licht karakter, perfect voor het gemak van fietsers. De overkapping is uitgerust met de duurzame Ideaal 2.0 fietsenrekken, waarbij de 40 cm hart-op-hart afstand tussen de wielbeugels voldoende ruimte biedt om verstrengeling van fietsen te voorkomen. Elke wielbeugel is voorzien van een aanbindoog voor extra veiligheid, waardoor fietsen eenvoudig kunnen worden vastgezet met een slot. Bovendien beschermen de rubberen hulzen op de wielklemmen de voorvorken tegen beschadigingen.

Hufterproof

Er was vraag naar een hufterproof opstelling. Voor de Gemeente Gemert zijn daarom een aantal aanpassingen op de standaard overkapping gedaan. Omdat de gehele stalling in onze eigen fabriek in Vriezenveen wordt geproduceerd, was de oplossing dichtbij: de fietsenrekken zijn met bevestigingsbeugels ter plaatse door de VCA gecertifoiceerde Falco montuers rechtstreeks gemonteerd op de staanders van de overkapping, voor extra stevigheid en stabiliteit. Om het plaatje compleet te maken is ook de herbestrating direct meegenomen.. 

Alle onderdelen vervaardigd uit thermisch verzinkt materiaal, zijn gepoedercoat in RAL 7016 antracietgrijs, wat niet alleen duurzaamheid garandeert, maar ook een esthetisch aantrekkelijke uitstraling geeft aan dit moderne stadsbeeld.

Advies over fietsparkeren en straatmeubilair

Wenst u advies over fietsoverkappingen, fietsparkeren, straatmeubilair of verkeersvoorzieningen? Falco beschikt over moderne productie faciliteiten en een eigne ontwerp afdeling. Indien we uw gewenste product niet in het assortiment hebben, denken onze projectadviseurs graag met u mee. U kunt via onze website makkelijk een offerte aanvragen via de button in het blauwe vlak rechts in beeld bij de gewenste overkapping. Uiteraard kunt u ook bellen ( (0546) 55 44 44) of mailen (info@falco.nl) met onze afdeling Verkoop.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!