Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 42: uitbreiding fietsoverkapping Milton Keynes

Week 42: uitbreiding fietsoverkapping Milton Keynes
Week 42: uitbreiding fietsoverkapping Milton Keynes
Montage project van de week 20 okt 2023

Bij het Milton Keynes Council Civil Office in het Verenigd Koninkrijk is er door onze dochteronderneming Falco UK Ltd. een uitbreiding gedaan aan een bestaande FalcoRail fietsenstalling. Op en tussen de twee bestaande enkelzijdige overkappingen is een looppad afdekking gemonteerd. Op deze wijze worden de gebruikers van de stalling beschermd tegen neerslag, terwijl tegelijkertijd de twee afzonderlijke overkappingen samensmelten tot een fraai geheel. De FalcoRail overkapping wordt vervaardigd in onze eigen fabriek in Vriezenveen en is modulair van opzet. Dit betekent dat de overkapping naar wens kan worden uitgebreid zonder beperkingen, zelfs vele jaren na de oorspronkelijke installatie. Dankzij onze beheersing van het gehele proces! 

Etagerekken

Ook in deze FalcoRail overkapping zijn etage fietsenrekken geplaatst, waardoor het mogelijk is om twee keer zoveel fietsen in dezelfde ruimte te stallen.

Internationaal

De fietsoverkapping en de etagerekken zijn vervaardigd in onze fabriek in Vriezenveen, waar het hoofdkantoor van Falco gevestigd is. Naast de vestiging in het Verenigd Koninkrijk, heeft Falco ook dochterondernemingen in België,  Denemarken en Duitsland. Bovendien zijn er door heel Europa vertegenwoordigers actief die gespecialiseerd zijn in de verdeling van Falco fietsparkeersystemen, overkappingen en straatmeubilair.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!