Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 3: Fietsoverkapping met wanden van zwart traliepaneel

Week 3: Fietsoverkapping met wanden van zwart traliepaneel
132096 FalcoLok-500 fietsoverkapping met wanden van traliepaneel
Montage project van de week 18 jan 2024

Xior Student Housing heeft bij de nieuwbouw van een studentencomplex in Eindhoven een fietsoverkapping geplaatst van Falco. De FalcoLok overkapping is voorzien van traliepaneel als wandbekleding en biedt plaats aan ruim 100 fietsen.

Waarom traliepaneel?

Traliepaneel is een veel gekozen materiaal voor de wandbekleding van fietsoverkappingen. Het is een stevig en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast is traliepaneel goed ventilerend, waardoor de fietsen in de overkapping droog blijven.

Specificaties van de overkapping

De fietsoverkapping van Xior Student Housing heeft de volgende specificaties:

  • Afmetingen: 500 cm x 2000 cm x 210 cm
  • Wandbekleding: dubbelstaafs traliepaneel
  • Stalen frame: gepoedercoat in RAL 7021, zwartgrijs

Andere mogelijkheden

Falco biedt een ruim aanbod aan wandbekleding voor fietsoverkappingen. Naast traliepaneel zijn er ook hardhouten belatting, polycarbonaat en perfo plaat verkrijgbaar. Ook combinaties van deze materialen zijn mogelijk.

Fietsenrekken

Het FalcoVert fietsparkeersysteem is ideaal voor het stallen van fietsen in een beperkte ruimte. Zowel het voor- als achterwiel van de fiets wordt stevig vastgezet in een taps toelopende rail. Het systeem is geschikt voor verschillende soorten fietsen, van wielrennersfiets tot mountainbike.

De FalcoSound fietsenrekken zijn voorzien van wielbeugels met een bijzondere vorm. De beugels zijn erg vriendelijk voor het voorwiel en zorgen ervoor dat de fiets stevig staat. Het systeem is geschikt voor verschillende soorten fietsen, van wielrennersfiets tot mountainbike.

Zowel FalcoVert als FalcoSound zijn voorzien van stevige en stabiele constructie. Dit is belangrijk om te voorkomen dat fietsen beschadigd raken of omvallen.

Ook interesse om fietsen droog te stallen? Een van onze projectadviseurs komt graag bij u langs. Maak een afspraak via info@falco.nl, begin een chat, vul het contactformulier in of bel naar 0546 55 44 44.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!