Back to top
Tawk.to

Blog

Home Straatpraat Blog Straatpraat #11 Wat kan de Milieukostenindicator voor u betekenen?

Straatpraat #11 Wat kan de Milieukostenindicator voor u betekenen?
duurzaamheid circulair
Blog 18 apr 2024

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco.

Milieukostenindicator

In de persoon van John Wermink heeft Falco zijn eigen Circulair Manager. Deze functionaris is ook medeverantwoordelijk voor de toepassingen van de Milieukostenindicator oftewel MKI. Een belangrijk instrument voor u als opdrachtgever bij het aanschaffen van straatmeubilair. MKI levert immers een indicator op, die softwarematig de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. MKI weegt daarbij alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu-impact van producten of projecten te vergelijken en te communiceren. Wilt u een aanvraag doen, sparren over maatwerkmogelijkheden of de milieueffecten van uw beslissingen onderbouwen? Aarzel dan niet om een goed onderbouwde MKI aan te vragen via verkoop@falco.nl

In het DNA
Toen Falco 72 jaar geleden werd opgericht werd er al redelijk circulair en modulair gedacht. Er werd ook toen al zorgvuldig gekeken hoe je het meest voordelig (dus zonder stukken over te houden, of in ieder geval zo weinig mogelijk) een kokerbalk van vijf meter lang kon gebruiken voor bijvoorbeeld een fietsoverkapping. Het zit dus min of meer in het DNA van Falco: slim en doelmatig omgaan met alle basismaterialen. In het geval van Falco vooral staal en hout.

Circulair manager
Om circulaire processen aan te jagen en van circulariteit en alles wat daarbij hoort een speerpunt van beleid te maken is in 2020 John Wermink in dienst getreden. Met een verleden in dezelfde branche als Falco kreeg John een duidelijke opdracht:

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?  
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?

Ook het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en de CO2-prestatieladder, valt onder de verantwoordelijkheid van John.

Meer weten of vragen?

Neem dan contact op met verkoop@falco.nl of met John Wermink via(0546) 55 44 44j.wermink@falco.nl


0 reacties


Geef een reactie


Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!