Back to top
Tawk.to

Blog

Home Straatpraat Blog Straatpraat #6: Steeds meer ruimte voor kleur

Straatpraat #6: Steeds meer ruimte voor kleur
verkeersvoorziening afzetpalen kleur buitenruimte
Blog 22 feb 2021

Trends in de buitenruimte? Meer aandacht voor natuurlijke materialen zoals FSC-gecertificeerd hardhout. Groendaken op fietsenoverkappingen. Oog voor mooie en functionele vormgeving. Kritische eisen als het gaat om de circulariteit van producten (denk bijvoorbeeld aan her te gebruiken staal). En… het toenemende gebruik van kleur in het publieke domein. Die marktvraag is zelfs zo evident, dat Falco een aantal jaren geleden besloot om in de fabriek in Vriezenveen een eigen poedercoatingstraat te installeren. Voorheen verzorgden externe partijen het poedercoaten, maar kwaliteit en levertijden waren steeds vaker een probleem. Dus nu geeft Falco zelf kleur aan producten als bijvoorbeeld overkappingen, fietsparkeersystemen, straatmeubilair en afvalbakken. Wel zo prettig voor u; produceren in een gesloten keten met minder kans op beschadigingen of andere problemen.

Wat is poedercoaten eigenlijk?

Poedercoaten is een specialistisch proces. Er zit een hoop techniek achter verborgen. Het voert te ver om dat helemaal voor u uit te spitten, maar het komt eigenlijk hierop neer. Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool kleurpoeder op een vet- en vuilvrij metalen product wordt aangebracht. Daarna gaat dit product de oven in. De poederdeeltjes worden door de warmte eerst vloeibaar, daarna stroperig en tenslotte hardt de poederlaag uit tot een mooie, duurzame coating. Een coating die het basisproduct, meestal staal, mede beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals corrosie of krassen. Maar behalve bescherming heeft het basisproduct nu ook een kleur gekregen; een kleur naar uw keuze uit maar liefst 190 kleuren uit het rijke RAL-kleursysteem. De tegenhanger van poedercoaten is natlak oftewel verf, zoals u dat ook kent van uw huis schilderen.  

Welke kleuren?

Onder Service>RAL-kleuren op deze website vindt u een fraaie kleurenwaaier. Kies eerst een kleurgroep; bijvoorbeeld “Geeltinten” en kies dan de gele kleur die u bevalt. Klik erop en u krijgt de betreffende kleur beeldvullend op uw scherm, compleet met kleurnummer en kleurnaam. Handig!

poedercoating straatmeubilair zitbanken kleur in buitenruimte
fietsparkeren fietsenrek fietsenstalling kleur
straatmeubilair banken buitenbanken zitbanken kleur
overkapping berging kleur overdekt fietsparkeren
poedercoating kleur in buitenruimte verkeersvoorziening
poedercoating kleur in buitenruimte fietsoverkapping fietsparkeren

0 reacties


Geef een reactie


Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!