Back to top
Tawk.to

Blog

Home Straatpraat Blog Straatpraat #4 Straatmeubilair en Corona; om over na te denken…

Straatpraat #4 Straatmeubilair en Corona; om over na te denken…
straatmeubilair zitbank voor buiten coronaproof meubilair
Blog 24 nov 2020

Het nieuwe normaal of het tijdelijke abnormaal? Wij weten het niet en u waarschijnlijk ook niet. De inrichting van de publieke ruimte, zeker als het om straatmeubilair gaat, vraagt in deze tijden van Corona in ieder geval wel om extra aandacht. Want 1,5 meter afstand houden, weten we inmiddels allemaal; dat valt niet altijd mee. En straatmeubilair in de publieke ruimte is al helemaal niet op de 1,5 meter-regel ingesteld. Wat nu?

De ongemakkelijke boombank

Wachten op trein of bus, even lekker in het park op een bankje zitten, uitrusten bij het winkel-centrum. Allemaal de normaalste zaak van de wereld. Totdat Corona ons verplichtte om op gepaste afstand - 1.50 meter -  van elkaar te blijven. Zo’n mooie bank om een boom bijvoorbeeld, levert nu plotseling allerlei ongemak op. Kan ik er nog bij zitten of toch maar niet? Zit die meneer wel op anderhalve meter van die mevrouw of horen ze bij elkaar? Een jongedame op de boombank is aan het niezen en is die student die daar zit nou aan het snotteren of verbeeld ik mij dat? Het is met goede redenen dat we veel lege banken in de buitenlucht zien.

Wat kunnen we doen?

 We reiken u voor nu en voor de nabije toekomst wat ideeën aan:

  • Werk op zitplaatsen in de publieke ruimte met stickers of andere markeringen om 1,5 meter duidelijk te maken. Misschien niet de mooiste, maar wel een effectieve methode.
  • Denk bij toekomstige projecten in straatmeubilair aan meer individuele zitmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld stoelen en hockers voor buiten die u met voldoende tussenruimte plaatst.
  • Overweeg bij een volgend project meer flexibiliteit Kies bijvoorbeeld voor een collectie als FalcoSinus met bankelementen die u makkelijk aan de omstandigheden in de omgeving aanpast. Ook is het met FalcoSinus mogelijk later zitelementen toe te voegen of (tijdelijk) te verwijderen. Dat kan door plaatsing op prefab betonpoeren met de voetplaten van de zitelementen gelijk aan het maaiveld. Aldus kunt u de zitelementen eenvoudig demonteren. Ook gemakkelijk bij evenementen trouwens.
  • Geef uw eigen ideeën of die van de beleidsmakers vorm door te overleggen met onze productspecialisten; dankzij onze eigen ontwerp-, productie- en montagefaciliteiten is ook maatwerk mogelijk en denken we graag met u mee! Uw suggesties zijn meer dan welkom!

 

 

 

 

 

 

 


0 reacties


Geef een reactie


Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!