Back to top
Tawk.to

Blog

Home Straatpraat Blog Straatpraat #1: Is Falco al klaar voor de elektrische deelstep?

Straatpraat #1: Is Falco al klaar voor de elektrische deelstep?
fietsparkeren esteps
Blog 20 jan 2020

In steden als Parijs, Wenen, Brussel en Lissabon rijden ze al volop rond, de stepjes van e-scooterdeel-platforms zoals Lime (gefinancierd door Uber en Alphabet) en Bird. Lime en Bird zijn van oorsprong Amerikaanse startups, die inmiddels al vele honderden miljoenen dollars ophaalden om met hun e-stepdiensten Europa te veroveren. Maar ook de Zweedse e-stepmaker Voi trok recent met gemak $ 138 miljoen uit de markt. Tier uit Berlijn haalde $ 60 miljoen op, Het Frans-Nederlands Dott € 30 miljoen en het Belgisch Circ heeft al € 55 miljoen binnen.

Binnenkort in Nederland?

In Nederland mag de elektrische (deel- of koop-)step nog steeds niet op de openbare weg. Sinds het drama met de Stint worstelt Nederland sowieso met “micromobiliteit”. Er is geen eenduidige regelgeving voor scooters, Segways, vierwielige gehandicaptenvoertuigen als de Biro, snorfietsen, Speed Pedelecs en andere nieuwkomers, zoals de Swing Trike (een elektrische driewieler) en de Stigo Bike, een kleine opvouwbare scooter. Het gevolg is dat grote gemeenten nu zelf maar allerlei regels opstellen, waarbij het er voor gebruikers bepaald niet duidelijker op wordt.

Groen, gemakkelijk en goedkoop

Zitten we bij Falco op onze handen en wachten we af welke kant het opgaat met al deze ontwikkelingen? Nee, bepaald niet. We gaan ervan uit dat met name de deelstep uiteindelijk als een prima oplossing wordt beschouwd in dichtslibbende steden. De step is immer een groene, gemakkelijke en goedkope manier van transport in de grote stad. Je ontgrendelt met een app de step (al vanaf € 1), je betaalt ca. € 0,15 per minuut gebruik en op je bestemming log je weer uit de app en de kosten worden meteen van je creditcard afgeschreven.

Parkeerproblemen

Probleem is natuurlijk waar al die steps (in Brussel zijn dat er al zo’n 4.000) rondslingeren als ze niet in gebruik zijn. De meeste aanbieders werken met GPS-gebaseerde volgsystemen en weten waar hun steps zich bevinden, maar logischer en overzichtelijker zouden natuurlijk “stations” zijn; herkenbare parkeerplekken voor e-steps waar tevens oplaadmogelijkheden zijn. We zijn daar bij Falco hard mee aan het werk. In de overtuiging dat goede parkeervoorzieningen voor e-steps mede het succes zullen borgen voor deze slimme en compacte vervoersvorm. Het voorkomen van overlast van overal en nergens geparkeerde deelsteps en het voorkomen van diefstal zijn daarbij belangrijke componenten. Elektrische deelsteps in Nederland; hype of blijvertje? Wij weten het antwoord ook nog niet, maar Falco is er klaar voor als het zover is.


0 reacties


Geef een reactie


Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!