Back to top
Tawk.to

Blog

Home Straatpraat Blog Straatpraat #10 Fietsparkeren altijd met een tweede slot: een goed idee?

Straatpraat #10 Fietsparkeren altijd met een tweede slot: een goed idee?
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
Blog 15 jan 2024

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk adviseerde recent mensen die hun fiets parkeren in deze gemeente om altijd een tweede slot te gebruiken. Rondom station Bodegraven werden zelfs flyers uitgedeeld met deze oproep om fietseigenaren bewust te maken van fietsendieven in de omgeving. Ook hield de politie in samenwerking met het team Handhaving een preventieactie tegen fietsendiefstal.

De aanpak van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk omvat de volgenden adviezen:

 • Zet je fiets altijd vast met een tweede slot.
 • Zet je fiets met dit tweede slot altijd aan een vast object, zoals een brug of een fietsenrek.
 • Plaats je fiets thuis uit het zicht of in een afgesloten schuur.
 • Heeft je fiets een afneembaar display? Haal deze er dan meteen af bij het afstappen.
 • Doe altijd aangifte als je fiets gestolen is. De politie kan je fiets en dader(s) alleen opsporen als je aangifte gedaan hebt.

Welk sloten?

Als fietsparkeerspecialist kan Falco zich wel vinden in het advies van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Een tweede slot is zeker verstandig. Waarbij het meest logische is om naast het “vaste” slot van de fiets, meestal een zogenaamd pin- of ringslot bij het achterwiel, als tweede slot een ketting-, ring-, beugel of kabelslot te gebruiken. De Fietsersbond heeft al die verschillende sloten trouwens getest en op hun website zijn de uitkomsten per type slot te vinden. Handig!

Waar aan vastmaken?

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk aan een fietsenrek (al dan niet met aanbindvoorziening), waarbij het vastmaken van het voorwiel met voorvork het meest voor de hand ligt. Vastmaken van het frame kan ook, maar dat lukt eigenlijk beter bij een wat hogere fietsparkeervoorziening, zoals bijvoorbeeld fietsaanleunbeugels. Etagerekken, zoals Falco die ook heeft, hebben zelfs een stalen oog dat voor bovengenoemde type sloten bedoeld is.

Minstens zo belangrijk…

Hoewel de adviezen van de gemeente Bodegraven goed zijn, zijn ze niet helemaal compleet. Nog een paar tips:

 • Zorg dat u een foto en bij voorkeur een korte beschrijving van uw fiets heeft als u aangifte gaat doen bij diefstal.
 • Ook helpt het enorm als u in ieder geval merk, type en chassisnummer van uw gestolen rijwiel weet.
 • Denk ook eens aan een GPS-tracker op uw fiets, waarbij u met een app kunt zien waar uw fiets zich bevindt. Laat verdere actie trouwens in zo’n geval aan de politie en ga er niet zelf op uit.

En mocht de gemeente Bodegraven-Reeuwijk nog rekken erbij nodig hebben, zoals sommige inwoners op de FB-pagina van de gemeente suggereerden, dan is www.falco.nl een goed startpunt. Of anders (0546) 55 44 44.

 

blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek
blog fietsparkeren aanleunvoorziening fietsenrek

1 reacties

 1. Diana Rossenga:
  donderdag 8 februari 2024 13:14:27

  Hi there

  My name is Diana Rossenga and I represent Musgrave Group, Ireland's largest wholesaler. We're always on the lookout for fresh opportunities that can help expand our offerings while promoting quality products from other companies around the globe.

  We find your product line quite impressive and believe it aligns perfectly with our business model.

  I've been trying to locate your export department with no luck yet. Can you pass this message to your CEO or Export dep.

  Mrs Diana Rossenga

  Musgrave Group
  Cork,
  Ireland

  Email: bookings@musgraveimports.com


Geef een reactie


Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!