Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco wint kennisvoucher van € 5000 in de Challenge Week Circulaire Fabrieken

Falco wint kennisvoucher van € 5000 in de Challenge Week Circulaire Fabrieken
circulaire fabriek challenge
Bedrijfsnieuws 3 okt 2022

In samenwerking met het stimuleringsfonds van de Circulaire fabrieken en Saxion Hogeschool is er een challenge week geweest rondom het thema circulariteit.

Met het vraagstuk vanuit Falco "Hoe kunnen we polycarbonaat in een circulaire economie verwerken?"  is maandag de kick-of begonnen met een fanatieke club studenten. Dinsdag hebben we deze studenten kennis laten maken met Falco, waarbij ze vervolgens een fanatieke start hebben gemaakt met behulp van expert Marco Del Vecchio van TPAC op het gebied van polymeren.

Na een intensieve week van onderzoek, overleg en plannen maken zijn de resultaten afgelopen vrijdag gepitcht voor een jury en de zaal. De projectgroep heeft meerdere adviezen uitgewerkt. Hiermee kan Falco verder en zo kunnen we hopelijk met het materiaal polycarbonaat ook de cirkel sluiten en hiervoor een tweede levenscyclus opstarten of een manier vinden dat dit materiaal opnieuw in omloop gebracht kan worden.

Met dank aan het stimuleringsfonds van de Circulaire Fabrieken hebben we een voucher gewonnen van €5000,- om in te zetten in een volgend onderzoek. Inspirerende week en wordt vervolgd!

circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!