Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco U.K. viert 30 jarig bestaan!

Falco U.K. viert 30 jarig bestaan!
Falco U.K 30 jaar
Bedrijfsnieuws 28 feb 2022

Onze dochteronderneming Falco U.K. viert het 30-jarig jubileum! Dit werd gevierd door alle Falco U.K medewerkers, waaronder collega’s die al vele jaren werken in Leek, waar Falco U.K gevestigd is..

Falco, voorheen bekend als Arunhithe Ltd, begon in februari 1992 met handelen in Winkhill - een klein landelijk dorpje in de buurt van Leek. Het bedrijf begon met het verhandelen van fietsenrekken en had een klein productportfolio voor het toen nog relatief nieuwe idee van 'fietsparkeersystemen'. De producten werden geproduceerd door Falco. Naarmate het bedrijf zich ontwikkelde, nam de vraag naar Falco-producten toe en werden luifels en overkappingen aan het productassortiment toegevoegd en tegen 2003 bereikte de jaarlijkse omzet de grens van £ 1 miljoen. In mei van dat jaar verhuisde het bedrijf naar een nieuw, veel groter pand op Barnfields in Leek, om de expansie van het bedrijf een boost te geven. Hierdoor kon er meer personeel aan het team worden toegevoegd, samen met een grotere opslag- en kantoorfaciliteit.

Tegen 2004, met een jaaromzet van meer dan £ 1,6 miljoen, besloten de toenmalige eigenaren (Richard en Yvonne Martin) met pensioen te gaan en Falco maakte van deze gelegenheid gebruik om in het bedrijf te investeren en de vraag naar Falco-producten in de U.K.te vergroten. In december 2005 werd het bedrijf officieel Falco UK Ltd., een volledige dochteronderneming van Falco BV.

Na deze investering groeide het bedrijf snel en verdubbelde het zijn omzet in de volgende vijf jaar door belangrijke contracten te winnen van lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk, evenals vele grote particuliere projecten zoals het Francis Crick Institute, Network Rail-stations in Euston, Glasgow en Leeds, plus contracten van de centrale overheid, waaronder het hoofdkantoor van Defensie in Londen.

Wederom moest Falco U.K vanwege de grote vraag naar de producten van het bedrijf en de uitbreiding van opnieuw verhuizen naar een groter pand en eind 2008 werd het pand van Barnfields verkocht en verhuisde het bedrijf naar het Leekbrook Industrial Estate dat drie keer zo groot was als Barnfields. Het nieuwe pand bood een veel grotere opslagfaciliteit, grotere kantoren en veilige opslag voor het groeiende werkvolume.

In de afgelopen dertig jaar is Falco U.K.gestaag en stevig gegroeid tot de toonaangevende leverancier van fietsenstallingen en -overkappingen in het VK.

Managing Director Jeremy Green en alle Falco U.K medewerkers; gefeliciteerd en bedankt voor de afgelopen 30 jaar en op naar de volgende 30 jaar!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!