Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco gaat duurzame samenwerking aan met Gebruiktebouwmaterialen.com

Falco gaat duurzame samenwerking aan met Gebruiktebouwmaterialen.com
circulaire economie duurzaam samenwerking
Bedrijfsnieuws 10 feb 2022

In de week van de Circulaire Economie is Falco een duurzame samenwerking aangegaan met Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM). GBM is een onderdeel van A.van Liempd Sloopbedrijven uit Sint-Oedenrode, al 30 jaar dé specialist in duurzaam slopen en het hoogwaardig hergebruiken van materialen.

Waarde behouden

Falco maakt steeds meer stappen om te zorgen dat onze producten een tweede of zelfs derde leven krijgen en niet worden weggegooid. Bij het ontwerp wordt al nagedacht hoe onze producten na gebruik gedemonteerd en opnieuw ingezet kunnen worden. Door de samenwerking met GBM zijn we nog beter in staat om vrijgekomen materialen opnieuw in te zetten en waarde te behouden en creëren. Door officieel partner te worden van GBM zullen onze materialen en producten op het gebied van fietsparkeren, overkappingen en straatmeubilair terugkeren naar onze hoofdvestiging in Vriezenveen waar ze worden opgeknapt en opnieuw op de markt zullen komen als volwaardige producten.

Concrete stappen

Woensdag 9 februari is de eerste partij producten door een Falco vrachtwagen opgehaald. Het betreft onderdelen van een overkapping en afzetpalen. Deze producten en onderdelen worden in Vriezenveen geïnventariseerd en gereinigd en zullen op termijn op onze website en webshop onder circulaire producten verkrijgbaar zijn. Zo kunnen klanten een bewuste circulaire keuze maken. Bijkomend voordeel is dat men een kwalitatief goed product aanschaft tegen een aantrekkelijke prijs!

Duurzame samenwerking

Bij het ophalen van de eerste partij Falco producten hebben Falco’s Circulair Manager John Wermink en GBM’s Circulair Specialist Barthel van Dinther uitgebreid gesproken over de voordelen van de samenwerking en zijn er Twentse lekkernijen overhandigd. Houdt dit gedeelte van onze website in de gaten voor circulaire producten!

 

circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!