Back to top
Tawk.to

Zo veel fietsen, zo veel fietsenrekken!

Home Projecten Zo veel fietsen, zo veel fietsenrekken!

Bouwbedrijf Gebr Winkelaar heeft in opdracht van de Gemeente Purmerend een fietsenstalling compleet gerenoveerd. Voor de inrichting heeft men gekozen voor verschillende Falco fietsparkeersystemen. De fietsenstalling wordt gratis bewaakt door de mensen van re-integreerder BaanStede.

Ruimte en verscheidenheid

De fietsenstalling in de Plantsoenstraat in Purmerend is na de verbouwing een stuk lichter en ruimer ingericht. Men heeft rekening gehouden met het feit dat er veel verschillende soorten fietsen geparkeerd worden. Voorafgaand aan de bestelling van de fietsenrekken heeft de klant een rondleiding gehad bij Falco. Wij ontwikkelen en produceren het grootste deel van ons assortiment zelf in de hoofdvestiging van Falco in Vriezenveen.

De gemeente Purmerend heeft in overleg met onze projectadviseur  o.a. gekozen voor ons etagerek FalcoLevel Premium+. Met dit etagesysteem kunnen op een klein oppervlak veel fietsen geparkeerd worden. In Purmerend staan drie enkelzijdige FalcoLevels met 8 plaatsen boven en 8 plaatsen onder. Het etagerek heeft als grootste voordeel dat het ruimtebesparend is. Het rek is echter niet optimaal geschikt voor zogenaamde kratfietsen ( fietsen met een rek voorop bevestigd). Voor dit soort fietsen is de Bikeeper 2.0 of FalcoCrate geschikt.

Ook aan het parkeren en opladen van de populaire e-bikes is gedacht. E-bikers kunnen hun fietsen stallen in de FalcoIon met aanleunbeugel en geïntegreerde oplaadpunten. Er zijn 28 fietsplaatsen FalcoIon gerealiseerd. Tot slot is er ruimte voor 40 fietsen die geparkeerd kunnen worden in het dubbelzijdige fietsenrek Ideaal en 29 fietsen kunnen geparkeerd worden in de enkelzijdige Ideaal.

Gratis lucht

Het stimuleren van fietsen staat hoog op de agenda in Purmerend. De gemeente investeert niet alleen in nieuwe fietsenstallingen en fietsenpaden. Ook op een ander niveau kan het fietsen worden gestimuleerd. Bijvoorbeeld met het leveren van service aan fietsers, in dit geval het aanbieden van gratis lucht middels de fietspomp FalcoFiks 2.0.

Rondleiding?

Wilt u ook advies welk fietsenrek het beste past in uw ruimte? Of een rondleiding door onze fabriek in Vriezenveen? Onze projectadviseurs helpen u graag verder!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!