Back to top
Tawk.to

Zes boombanken op groen schoolplein

Home Projecten Zes boombanken op groen schoolplein

Op het schoolplein van de Yuverta middelbare school zijn FalcoFlora boombanken geplaatst, dit draagt zeker bij aan het groene, duurzame karakter van de school. Scholieren kunnen van hun pauze genieten terwijl ze omringd worden door groen.

FalcoFlora boombank

De FalcoFlora onderdelen zijn modulair in te zetten en de variaties zijn talloos. Het is ook mogelijk om zittingen te combineren met stalen gazonranden, zithoeken, armleuningen en tafels. Op de Yuverta school zijn de boombanken geproduceerd met 5 zittingen die bekleed zijn met FSC® gecertificeerd hardhout. Het staal dat zichtbaar is aan de binnenzijde van de boombanken is gepoedercoat in kobalt blauw. 

De boombanken zijn door Falco ontworpen en worden in eigen huis geproduceerd. We beschikken ook over een aantal montage teams die onze producten monteren op locatie. In dit geval hebben medewerkers van Yuverta school de boombanken gemonteerd op de juiste plekken en ook zorg gedragen voor de beplanting in de boombank.

Meer groen in de omgeving

De FalcoFlora serie is ontworpen om meer groen in stedelijke omgevingen te brengen. Wilt u advies over hoe straatmeubilair een rol kan spelen in een groenere omgeving? Onze projectadviseurs komen graag bij u langs. 

Bent u verantwoordelijk voor een veilig, opgeruimd en groen schoolplein? Naast boombanken hebben we een ruim assortiment straatmeubilair zoals bankenpicknicksets en afvalbakken. Ook zijn onze overkappingen en bergingen perfect om fietsen en speelgoed in te stallen. O

Bent u bewust bezig met de ecologische foot print van uw school? Vraag onze Circulaire Manager John Wermink naar de mogelijkheden van een circulair product op uw schoolplein! We denken graag met u mee over een nieuwe bestemming voor of het opknappen van uw huidige berging. Ook is het mogelijk om tweedehands elementen toe te passen in uw nieuwe overkapping of uw nieuwe bestelling zo in te richten dat er over 10 jaar geen waarde verloren gaat. We denken graag met u mee (info@falco.nl, (0546) 55 44 44).

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!