Back to top
Tawk.to

VU Amstelveen met fietsenstalling en rokersafdak

Home Projecten VU Amstelveen met fietsenstalling en rokersafdak

Bij VU Amstelveen is een combi-overkapping van de FalcoLok geplaatst, op maat gemaakt voor deze locatie. Door het dak van deze fietsenstalling te laten doorlopen wordt er op een eenvoudige manier een rokersafdak gecreëerd. Inclusief asbakken die eenvoudig aan de kokers bevestigd konden worden.

Basis van de overkapping 
Binnen de serie FalcoLok wordt de basis van de overkapping gevormd door een beginvak. Deze kan vervolgens via zijwanden, kopwanden, looppadafsluitingen en deuren afgebouwd worden. Vervolgens kan dit systeem via aanbouwvakken in de diepte vergroot worden met steeds 398 cm. Dit is onbeperkt.

Fietsplaatsen
De overkapping heeft een beginvak van 500x398 cm waarin u maximaal 20 fietsen kwijt kunt bij een hoog-en-laag afstand van 37,5 cm.

Tevreden? De volgende opdracht van de VU Amsterdam ligt er al. Deze overkapping, ook uit de FalcoLok-serie is op maat gemaakt en is voorzien van aluzinc damwandbeplating, rondom bekleed met hardhouten open belatting en voorzien van een dubbele draaideur.
Beide overkappingen zijn gemonteerd en geplaatst door Falco.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!