Back to top
Tawk.to

VU Amstelveen met fietsenstalling en rokersafdak

Home Projecten VU Amstelveen met fietsenstalling en rokersafdak

Bij VU Amstelveen is een combi-overkapping van de FalcoLok geplaatst, op maat gemaakt voor deze locatie. Door het dak van deze fietsenstalling te laten doorlopen wordt er op een eenvoudige manier een rokersafdak gecreëerd. Inclusief asbakken die eenvoudig aan de kokers bevestigd konden worden.

Basis van de overkapping 
Binnen de serie FalcoLok wordt de basis van de overkapping gevormd door een beginvak. Deze kan vervolgens via zijwanden, kopwanden, looppadafsluitingen en deuren afgebouwd worden. Vervolgens kan dit systeem via aanbouwvakken in de diepte vergroot worden met steeds 398 cm. Dit is onbeperkt.

Fietsplaatsen
De overkapping heeft een beginvak van 500x398 cm waarin u maximaal 20 fietsen kwijt kunt bij een hoog-en-laag afstand van 37,5 cm.

Tevreden? De volgende opdracht van de VU Amsterdam ligt er al. Deze overkapping, ook uit de FalcoLok-serie is op maat gemaakt en is voorzien van aluzinc damwandbeplating, rondom bekleed met hardhouten open belatting en voorzien van een dubbele draaideur.
Beide overkappingen zijn gemonteerd en geplaatst door Falco.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!