Back to top
Tawk.to

Voor vertrek..nog even naar de rokerscabine

Home Projecten Voor vertrek..nog even naar de rokerscabine

Een plek waar Schiphol bezoekers kunnen roken. Dat was de vraag. Falco’s oplossing is de FalcoSpan rokerscabine; op maat gemaakt voor Schiphol.

Weer- en windbestendig

Standaard bestaat de FalcoSpan overkapping uit een stalen dakelement en staanders, maar door het toevoegen van hardglas is de overkapping ‘dicht’ gemaakt, Goed beschermd tegen regen en wind kunnen Schipholbezoekers droog een sigaretje roken in deze rokerscabine. Door de heldere wanden is het wel een overkapping waar sociale controle mogelijk blijft. De rokerscabine is 434 cm. lang, 222 cm. diep en heeft een hoogte van 210 cm. De cabine is verder voorzien van wandelementen van veiligheidsglas van 8 mm. dik. De rokerscabine is hier met betonvoeten bevestigd voor een goede fundatie. De staalconstructie voor Schiphol is gepoedercoat in RAL 7043, kleur verkeersgrijs, maar de overkapping kan in elke gewenste RAL kleur gepoedercoat worden. Het karakteristieke beeldkenmerk van de FalcoSpan is het dak dat lijkt te zweven tussen de staanders. Dit komt doordat de staanders niet direct geplaatst zijn op de hoeken van het dak maar op circa 40 cm vanaf de hoek. Het is ook mogelijk deze rokerscabine te verkrijgen met een deur.

Combinaties

Falco producten als FalcoBloc en FalcoPerfo banken zijn goed te combineren met de FalcoSpan. De asbak Cycas past prima onder een Falco rokersoverkapping. Indien u FalcoSpan als fietsoverkapping wilt gebruiken; alle fietsparkeersystemen, van A-11 fietsenrek tot het Ideaal fietsenrek, zijn geschikt om onder de overkapping te plaatsen.

One stop

Het Falco montageteam heeft de rokerscabine geplaatst en gemonteerd. Falco heeft ook zorg gedragen voor het aanplakken van de grote stickers die het woord ROKEN vormen; wel zo duidelijk. Met de FalcoSpan overkapping zijn er veel mogelijkheden zodat elk gewenst product zoals een rokerscabine, overkapping maar ook een fietsoverkapping samengesteld kan worden. Ons verkoopteam vertelt u er graag meer over! Bel 0546 55 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!