Back to top
Tawk.to

Varen en fietsen in Stellendam

Home Projecten Varen en fietsen in Stellendam

De Marina Stellendam is een prachtige zee-jachthaven, gelegen aan de Haringvliet bij de Haringvlietdam. De jachthaven heeft uitstekende voorzieningen, en sinds deze zomer kunnen fietsen geparkeerd worden in een op maat gemaakte FalcoLok 500.

Op maat gemaakt

Onze fietsenberging FalcoLok-500 is een populaire overkapping, voornamelijk door zijn flexibiliteit. Deze stalling is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden.

De constructie is opgebouwd uit stalen dakframes van het Falco G-profiel. Deze kenmerkt zich door een rondom lopende goot en een fraaie boei van 15 cm hoog.  Standaard is de FalcoLok serie uitgevoerd met een aluzinc damwand profielplaat van 1 mm dik. Bij deze FalcoLok serie zijn er vele opties wat betreft wandbekleding. Marina Stellendam heeft gekozen voor gecertificeerd hardhouten schroten, met een dikte van 17 mm. Bijzonder aan deze stalling is dat de houten schroten horizontaal zijn aangebracht, doorgaans worden de schroten verticaal geplaatst.

Verlichting en techniek

De fietsenberging is geleverd inclusief elektronische dagschootontgrendelaar in verband met een aanwezig druppelsysteem.

Falco heeft de FalcoLok-500 voorzien van 2 armaturen inclusief LED verlichting. De bekabeling is netjes afgewerkt. Eveneens is er een bewegingsmelder met sensor geïnstalleerd.

Fietsenrekken

Binnenin de fietsenstalling zijn twee A11 fietsenrekken geplaatst. Het fietsenrek A11, ook wel de paperclip genoemd,  is al jaren het meest toegepaste fietsenrek en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De A11 is geschikt voor allerlei soorten fietsen. In Stellendam zijn twee enkelzijdige rekken geplaatst, 1 met 4 plaatsen en 1 met 6 plaatsen.

Advies

Onze projectadviseurs geven u graag advies over welke overkapping voor uw terrein het meest geschikt is, en welke fietsenrekken hier goed in passen. Overkappingen zijn niet via de webshop te verkrijgen, wij helpen u graag verder via de mail, telefoon, chat of tijdens een persoonlijk gesprek.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!