Back to top
Tawk.to

Overkapping op maat voor woningcorporatie.

Home Projecten Overkapping op maat voor woningcorporatie.

In opdracht van Aannemersbedrijf Lamein heeft Falco een mooie op maat gemaakte overkapping ontworpen, geproduceerd en geplaatst bij woningcorporatie Lefier in Stadskanaal.

Overkapping op maat

Lefier was op zoek naar een overkapping voor fietsen, opslag en afvalvoorzieningen. Onze ontwerpafdeling heeft een op maat gemaakte overkapping ontwikkeld om aan alle wensen te voldoen. De overkapping is een combinatie geworden van onze Falco-Tel E fietsoverkapping en van de Falco-Tel C overkapping. De FalcoTel-E is een zeer populaire fietsoverkapping  omdat de overkapping geen kolommen heeft aan de voorzijde. De fietsenrekken kunnen hierdoor onbeperkt worden doorgekoppeld.

Voor Lefier is de enkelzijdige overkapping FalcoTel-E met de rug gemonteerd tegen enkelzijdige overkapping FalcoTel-C. De overkapping zijn met elkaar gekoppeld met de goot. Dit zorgt ervoor dat het looppad overdekt wordt. De gehele overkapping is compleet afsluitbaar door middel van enkele en dubbele deuren.

Wandbekleding

De overkapping is bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten open latwerk, bevestigd op stalen frames. Al het staalwerk is thermisch verzinkt. Kolommen zijn voorzien van stelvoeten. Voor de dakbedekking zijn stalen aluzinc profielplaten gebruikt.

Er zijn twee deuren geplaatst in de overkapping, voorzien van dag/ nacht schoot inclusief aluminium krukstel.

Advies

Falco overkappingen zijn niet te koop in onze webshop. Hiervoor is het product te complex. Onze projectadviseurs voorzien u graag van advies m.b.t. uw gewenste fietsoverkapping, berging, droogloop of andere overkapping. Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland. 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!