Back to top
Tawk.to

Twee Relaxbanken in Zevenbergen geplaatst voor programma

Home Projecten Twee Relaxbanken in Zevenbergen geplaatst voor programma

Voor het programma Heel Holland Helpt heeft Falco 2 Relax banken geplaatst. De zogenaamde “Hangouderen” kregen de hulp van de gemeente Zevenbergen. Het idee achter het programma met Wendy van Dijk is dat wekelijks vijftig willekeurige mensen duizend euro krijgen en de opdracht daar iets goeds mee te doen voor een ander. Met de videocamera die ze meekrijgen maken ze een verslag van hun goede daad. De gemeente heeft vervolgens Falco BV benaderd voor een passende oplossing. Vrijdag 26 okt ‘07 was de plaatsing in de feestelijke uitzending te zien.

De steunen zijn voorzien van slotgaten voor montage op de ondergrond of op bij te bestellen prefab fundatie. Door het toepassen van meerdere banksteunen creëert u armleuningen die zorgen dat er individuele zitplaatsten ontstaan. Via de grote keuze uit standaard RAL kleuren kunt u door de banksteunen te poedercoaten de FalcoRelax extra cachet geven. Met de FalcoRelax kiest u een mooie, sterke zitbank met een prima ‘zit’. De FalcoRelax wordt, afhankelijk van de lengte, voorgemonteerd geleverd met FSC houtdelen. De enkelzijdige FalcoRelax is leverbaar in een lengte van 195 cm met 2 of 3 banksteunen. Naast de FalcoRelax met rugleuning is ook een model zonder rug en een dubbelzijdige uitvoering leverbaar.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!