Back to top
Tawk.to

Terreininrichting bij HMC Paviljoen, Rotterdam

Home Projecten Terreininrichting bij HMC Paviljoen, Rotterdam

Het HMC is een mbo vakschool in Rotterdam die leerlingen opleidt tot beroepen in de hout-, meubel- en interieurbranche. Het schoolgebouw is onlangs uitgebreid en gerenoveerd.

De herinichting van het buitenterrein nam Falco voor haar rekening: een houtopslag, een afscherming, diverse scooter- en fietsenstallingen inclusief fietsenrekken, een boten aflakruimte en een aantal afvalbakken. 

Scooter- en fietsenstallingen

Onder vier stuks scooterstallingen van elk 12 meter lang kunnen de scooters van de mbo scholieren droog staan. Voor scholieren die op de fiets komen staan er drie stuks fietsenstallingen, eveneens van 12 meter lang. De fietsenstallingen zijn voorzien van Ideaal 2.0 fietsenrekken. De stallingen komen uit de serie FalcoTel-D. De FalcoTel-D heeft geen staanders aan de voorzijde. Hierdoor blijft er meer ruimte over om de fietsen en/of scooters te stallen. Bij deze overkappingen kunnen aan beide zijdes de fietsen/scooters gestald worden; dit zorgt voor een betere doorloop. Elke overkapping is voorzien van twee kopwanden. 

Docenten fietsenstalling, houtopslag en 2 delen afscherming

De fietsenstalling  voor de docenten en de houtopslag zijn aaneengesloten en afsluitbaar. De fietsenstalling heeft een kopwand met deur (poort) van spijlen hekwerk.  De houtopslag heeft één enkele en één dubbele deur met houten belatting. Tegen deze twee overkappingen zijn afscheidingswanden gerealiseerd. De afscherming zal dienen als houtopslag. De gehele constructie is gebaseerd op onze FalcoLok serie. 

Botenbouw aflakruimte

Ook de aflakruimte is gebaseerd op onze FalcoLok serie. De overkapping heeft een afmeting van 5x12 meter en een dubbele deur. Drie wanden zijn bekleed met hardhouten open latting en één wand met ingelaste spijlen. De wand met spijlen heeft een dubbele deur (poort). 

Wandbekleding

De overkappingen en afscheidingselementen op het terrein bij HMC hebben veelal houten wandbekleding. Steeds meer worden onze overkappingen echter uitgevoerd met andere materialen; de keuze is zeer groot! 

Afvalbakken

Tot slot zijn er 13 stuks FalcoJona afvalbakken over het gehele terrein geplaatst. De FalcoJona afvalbak heeft een strak en sterk design. De FalcoJona is voorzien van een deur met een veiligheidslot en een binnenbak. De binnenbak is voorzien van twee handvatten om het legen te vereenvoudigen. 

Bedrijventerrein inrichten?

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!