Back to top
Tawk.to

Terreininrichting bij HMC Paviljoen, Rotterdam

Home Projecten Terreininrichting bij HMC Paviljoen, Rotterdam

Het HMC is een mbo vakschool in Rotterdam die leerlingen opleidt tot beroepen in de hout-, meubel- en interieurbranche. Het schoolgebouw is onlangs uitgebreid en gerenoveerd.

De herinichting van het buitenterrein nam Falco voor haar rekening: een houtopslag, een afscherming, diverse scooter- en fietsenstallingen inclusief fietsenrekken, een boten aflakruimte en een aantal afvalbakken. 

Scooter- en fietsenstallingen

Onder vier stuks scooterstallingen van elk 12 meter lang kunnen de scooters van de mbo scholieren droog staan. Voor scholieren die op de fiets komen staan er drie stuks fietsenstallingen, eveneens van 12 meter lang. De fietsenstallingen zijn voorzien van Ideaal 2.0 fietsenrekken. De stallingen komen uit de serie FalcoTel-D. De FalcoTel-D heeft geen staanders aan de voorzijde. Hierdoor blijft er meer ruimte over om de fietsen en/of scooters te stallen. Bij deze overkappingen kunnen aan beide zijdes de fietsen/scooters gestald worden; dit zorgt voor een betere doorloop. Elke overkapping is voorzien van twee kopwanden. 

Docenten fietsenstalling, houtopslag en 2 delen afscherming

De fietsenstalling  voor de docenten en de houtopslag zijn aaneengesloten en afsluitbaar. De fietsenstalling heeft een kopwand met deur (poort) van spijlen hekwerk.  De houtopslag heeft één enkele en één dubbele deur met houten belatting. Tegen deze twee overkappingen zijn afscheidingswanden gerealiseerd. De afscherming zal dienen als houtopslag. De gehele constructie is gebaseerd op onze FalcoLok serie. 

Botenbouw aflakruimte

Ook de aflakruimte is gebaseerd op onze FalcoLok serie. De overkapping heeft een afmeting van 5x12 meter en een dubbele deur. Drie wanden zijn bekleed met hardhouten open latting en één wand met ingelaste spijlen. De wand met spijlen heeft een dubbele deur (poort). 

Wandbekleding

De overkappingen en afscheidingselementen op het terrein bij HMC hebben veelal houten wandbekleding. Steeds meer worden onze overkappingen echter uitgevoerd met andere materialen; de keuze is zeer groot! 

Afvalbakken

Tot slot zijn er 13 stuks FalcoJona afvalbakken over het gehele terrein geplaatst. De FalcoJona afvalbak heeft een strak en sterk design. De FalcoJona is voorzien van een deur met een veiligheidslot en een binnenbak. De binnenbak is voorzien van twee handvatten om het legen te vereenvoudigen. 

Bedrijventerrein inrichten?

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!