Back to top
Tawk.to

Straatmeubilair FalcoLinea op voormalig baggerdepot

Home Projecten Straatmeubilair FalcoLinea op voormalig baggerdepot

De gemeente Maassluis gaf Dura Vermeer opdracht om te starten met de ontwikkeling van het terrein de Dijk. Bijzonder aan dit gebied is het feit dat het een voormalig baggerdepot is geweest van Rijkswaterstaat. Het kostte veel voorbereiding om het voormalige baggerdepot te saneren en bouwrijp te maken.

Uniek ontwerp van de begraafplaats

Het terrein wordt ingericht als een groen en aantrekkelijk woon- en werkgebied met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Ook de nieuwe begraafplaats van Maassluis komt in dit gebied. Verantwoordelijk voor het ontwerp van de begraafplaats  is Buro Stad en Land bv; ontwerper Wilfred Hilbers tekende hiervoor.

Het voormalige baggerdepot heeft langere tijd droog gelegen waardoor hij op het idee kwam om dit “craquelé effect” te gebruiken voor het ontwerp van de begraafplaats. Hilbers heeft gekozen voor “een onregelmatige, hoekige en organische vormgeving in plaats van de tegenwoordig meer gebruikelijke pragmatische, rechthoekige, sterk vereenvoudigde vormentaal”. Het ontwerp is daarmee uniek voor Nederland.

Straatmeubilair met perfecte lijnen

Een robuuste en naturelle invulling van het straatmeubilair FalcoLinea sluit hier naadloos op aan.  Falco maakte hiervoor 4 banken met rug, 21 stoelen en 7 afvalbakken om het terrein van de begraafplaats in te richten. Stad en Land was direct “gecharmeerd” van de FalcoLinea serie omdat “de lijnen perfect aansluiten bij de organische vormgeving van de begraafplaats”.

Het onderhoudsarme aspect van het FalcoLinea straatmeubilair telde ook  mee voor de inrichting. Door het gebruik van thermisch verzinkt en gepoedercoat staal en FSC®-gecertificeerd hardhout heeft dit straatmeubilair weinig onderhoud nodig en is duurzaam.

Meer weten over de FalcoLinea serie?

Foto's: Buro Stad en Land bv / Falco BV

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!