Back to top
Tawk.to

Straatmeubilair FalcoLinea op voormalig baggerdepot

Home Projecten Straatmeubilair FalcoLinea op voormalig baggerdepot

De gemeente Maassluis gaf Dura Vermeer opdracht om te starten met de ontwikkeling van het terrein de Dijk. Bijzonder aan dit gebied is het feit dat het een voormalig baggerdepot is geweest van Rijkswaterstaat. Het kostte veel voorbereiding om het voormalige baggerdepot te saneren en bouwrijp te maken.

Uniek ontwerp van de begraafplaats

Het terrein wordt ingericht als een groen en aantrekkelijk woon- en werkgebied met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Ook de nieuwe begraafplaats van Maassluis komt in dit gebied. Verantwoordelijk voor het ontwerp van de begraafplaats  is Buro Stad en Land bv; ontwerper Wilfred Hilbers tekende hiervoor.

Het voormalige baggerdepot heeft langere tijd droog gelegen waardoor hij op het idee kwam om dit “craquelé effect” te gebruiken voor het ontwerp van de begraafplaats. Hilbers heeft gekozen voor “een onregelmatige, hoekige en organische vormgeving in plaats van de tegenwoordig meer gebruikelijke pragmatische, rechthoekige, sterk vereenvoudigde vormentaal”. Het ontwerp is daarmee uniek voor Nederland.

Straatmeubilair met perfecte lijnen

Een robuuste en naturelle invulling van het straatmeubilair FalcoLinea sluit hier naadloos op aan.  Falco maakte hiervoor 4 banken met rug, 21 stoelen en 7 afvalbakken om het terrein van de begraafplaats in te richten. Stad en Land was direct “gecharmeerd” van de FalcoLinea serie omdat “de lijnen perfect aansluiten bij de organische vormgeving van de begraafplaats”.

Het onderhoudsarme aspect van het FalcoLinea straatmeubilair telde ook  mee voor de inrichting. Door het gebruik van thermisch verzinkt en gepoedercoat staal en FSC®-gecertificeerd hardhout heeft dit straatmeubilair weinig onderhoud nodig en is duurzaam.

Meer weten over de FalcoLinea serie?

Foto's: Buro Stad en Land bv / Falco BV

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!