Back to top
Tawk.to

Spaceshuttle-bank ter ere van Wubbo Ockels

Home Projecten Spaceshuttle-bank ter ere van Wubbo Ockels

In samenwerking met Dynteq maakte Falco deze bijzondere bank voor de gemeente Almelo. De bijzondere bank is begin november geplaatst ter ere van Wubbo Ockels.

Deze bijzondere spaceshuttle bank is in de Grotestraat op de brug over de Aa geplaatst ter ere van Wubbo Ockels die in Almelo is geboren en in 1985 de eerste Nederlandse astronaut was!

Bank uit de ruimte

De spaceshuttlebank heeft in de verhoogde rugleuning led-verlichting die aan sterren doen denken. De energie komt uit zonnecellen in de neus van de spaceshuttle. Door aan de hendel te draaien kun je licht uit drie elementen laten schijnen die samen de letter W vormen.

Volgens omroep Almelo is Wubbo Ockels dan ook vereerd met zijn bank en vindt hem helemaal passen in zijn missie voor een duurzamere wereld.

Dyntec ontwierp de bank en Falco verzorgde grotendeels de aankleding. Falco maakte de stalen onderconstructie en voorzag deze met FSC® hardhouten bankplanken en verzinkte vlakke beplating gepoedercoat in RAL 9005.

Duurzame partner

Met Falco heeft  u een solide partner voor het maken van bijvoorbeeld straatmeubilair, fietsparkeervoorzieningen, overkappingen en verkeersvoorzieningen. Met duurzame processen en materialen vervaardigt Falco haar straatmeubilair voor de opdrachtgever.

Voor een mooiere buitenwereld, ook voor later!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!