Back to top
Tawk.to

Spaceshuttle-bank ter ere van Wubbo Ockels

Home Projecten Spaceshuttle-bank ter ere van Wubbo Ockels

In samenwerking met Dynteq maakte Falco deze bijzondere bank voor de gemeente Almelo. De bijzondere bank is begin november geplaatst ter ere van Wubbo Ockels.

Deze bijzondere spaceshuttle bank is in de Grotestraat op de brug over de Aa geplaatst ter ere van Wubbo Ockels die in Almelo is geboren en in 1985 de eerste Nederlandse astronaut was!

Bank uit de ruimte

De spaceshuttlebank heeft in de verhoogde rugleuning led-verlichting die aan sterren doen denken. De energie komt uit zonnecellen in de neus van de spaceshuttle. Door aan de hendel te draaien kun je licht uit drie elementen laten schijnen die samen de letter W vormen.

Volgens omroep Almelo is Wubbo Ockels dan ook vereerd met zijn bank en vindt hem helemaal passen in zijn missie voor een duurzamere wereld.

Dyntec ontwierp de bank en Falco verzorgde grotendeels de aankleding. Falco maakte de stalen onderconstructie en voorzag deze met FSC® hardhouten bankplanken en verzinkte vlakke beplating gepoedercoat in RAL 9005.

Duurzame partner

Met Falco heeft  u een solide partner voor het maken van bijvoorbeeld straatmeubilair, fietsparkeervoorzieningen, overkappingen en verkeersvoorzieningen. Met duurzame processen en materialen vervaardigt Falco haar straatmeubilair voor de opdrachtgever.

Voor een mooiere buitenwereld, ook voor later!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!