Back to top
Tawk.to

Scooter stalling, fietsenstalling en rookruimte ineen voor gemeente Maastricht

Home Projecten Scooter stalling, fietsenstalling en rookruimte ineen voor gemeente Maastricht

Voor het Stadsbeheer van de gemeente Maastricht maakte Falco een stalling om scooters te parkeren, een fietsenstalling en om een rokersruimte buiten te creëren. Bijzonder detail? Eén overkapping voor alle soorten gebruikers.

De FalcoLok 500 overkapping is hiervoor op maat gemaakt en door de indelingen en inrichting toepasbaar te maken voor de specifieke gebruiker.  Samen met het straatmeubilair zorgt het voor een complete inrichting voor het terrein van het Stadsbeheer en een extra service voor de werknemers en bezoekers.

Gebruiksvriendelijk fiets parkeren

De fietsenrekken Ideaal zorgen voor 80 fietsparkeerplaatsen. De overige ruimte is ingedeeld op de behoefte van het aantal parkeerplaatsen voor bromfietsen en scooters.

De geleidebuis die hier de parkeerplaatsen afbakent, zorgt voor een nette indeling zodat de bromfietsen ook daadwerkelijk onder de overkapping gestald worden.

Geplaatst straatmeubilair

Verder zijn er diverse FalcoSway banken geplaatst, gemaakt van duurzame materialen van thermisch verzinkt staal en FSC-gecertificeerd hardhout.

Ook zijn er drie asbakken geplaatst in de rokersruimte, deze zijn eenvoudig te legen met een drie-kantsleutel. Hiermee kan de bak eenvoudig leeg gekiept worden door de beheerder.

Alle producten zijn uitermate geschikt voor langdurige plaatsing in de buitenruimte.

Meer informatie over de geplaatste producten?

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!