Back to top
Tawk.to

Scooter diefstalveilig parkeren op schoolplein

Home Projecten Scooter diefstalveilig parkeren op schoolplein

Ons Deense dochterbedrijf Falco A/S heeft het schoolplein van de Mulernes Legat School in Odense, Denemarken opnieuw ingericht. In samenwerking met bestuur en leerlingen onderzocht men wat de beste fietsparkeerplaats voor de school zijn.

Fietsenrekken

De keuze viel op Ideaal 2.0 fietsenrekken omdat alle soorten fietsen in dit fietsenrek geparkeerd kunnen worden. Op elke wielbeugel van het rek zit een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een eigen slot. Anders dan bij de hoog/laag Ideaal 2.0 fietsenrekken hebben de fietsenrekken bij de Mulernes Legat School alleen lage fietsplaatsen. Dit op verzoek van de studenten, die hun fietsen zowel met het voorwiel als met het achterwiel zo het fietsenrek in ‘rollen’. In Denemarken is het namelijk heel normaal om het achterwiel in het rek te plaatsen in plaats van het voorwiel. Geen probleem, kan ook in de Ideaal 2.0! Door het feit dat Falco beschikt over een eigen ontwerp afdeling en eigen productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om bestaande producten aan te passen naar wens van de klant.

Scooters

Uiteraard krijgt de student, die op de scooter naar school komt, ook de mogelijkheid om de scooter diefstalveilig te parkeren. Dit is gerealiseerd door de vastzetvoorziening FalcoLoop te gebruiken. De werking van de FalcoLoop is eenvoudig en vanzelfsprekend voor gebruikers. De greep, voorzien van een gebruiksvriendelijk handvat, wordt uitgetrokken en aan deze greep kan het eigen slot worden vastgemaakt.

Internationaal

Falco is actief in verschillende landen. In Duitsland, Denemarken en de U.K. worden Falco producten verkocht via onze dochterbedrijven. Daarnaast hebben we in veel Europese landen een vertegenwoordiging die Falco producten verkoopt. 

Advies

Onze projectadviseur komt graag bij u langs op locatie om te bekijken welke fietsparkeersystemen goed op uw terrein passen. U kunt telefonisch  contact opnemen met  0546 - 55 44 44  of een mail sturen naar verkoop@falco.nl om een afspraak te maken. Om u ook online optimaal van dienst te kunnen zijn, kunt u hier voor meer informatie over onze producten en nieuws, het Falco E-News aanvragen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!