Back to top
Tawk.to

Scooter diefstalveilig parkeren op schoolplein

Home Projecten Scooter diefstalveilig parkeren op schoolplein

Ons Deense dochterbedrijf Falco A/S heeft het schoolplein van de Mulernes Legat School in Odense, Denemarken opnieuw ingericht. In samenwerking met bestuur en leerlingen onderzocht men wat de beste fietsparkeerplaats voor de school zijn.

Fietsenrekken

De keuze viel op Ideaal 2.0 fietsenrekken omdat alle soorten fietsen in dit fietsenrek geparkeerd kunnen worden. Op elke wielbeugel van het rek zit een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een eigen slot. Anders dan bij de hoog/laag Ideaal 2.0 fietsenrekken hebben de fietsenrekken bij de Mulernes Legat School alleen lage fietsplaatsen. Dit op verzoek van de studenten, die hun fietsen zowel met het voorwiel als met het achterwiel zo het fietsenrek in ‘rollen’. In Denemarken is het namelijk heel normaal om het achterwiel in het rek te plaatsen in plaats van het voorwiel. Geen probleem, kan ook in de Ideaal 2.0! Door het feit dat Falco beschikt over een eigen ontwerp afdeling en eigen productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om bestaande producten aan te passen naar wens van de klant.

Scooters

Uiteraard krijgt de student, die op de scooter naar school komt, ook de mogelijkheid om de scooter diefstalveilig te parkeren. Dit is gerealiseerd door de vastzetvoorziening FalcoLoop te gebruiken. De werking van de FalcoLoop is eenvoudig en vanzelfsprekend voor gebruikers. De greep, voorzien van een gebruiksvriendelijk handvat, wordt uitgetrokken en aan deze greep kan het eigen slot worden vastgemaakt.

Internationaal

Falco is actief in verschillende landen. In Duitsland, Denemarken en de U.K. worden Falco producten verkocht via onze dochterbedrijven. Daarnaast hebben we in veel Europese landen een vertegenwoordiging die Falco producten verkoopt. 

Advies

Onze projectadviseur komt graag bij u langs op locatie om te bekijken welke fietsparkeersystemen goed op uw terrein passen. U kunt telefonisch  contact opnemen met  0546 - 55 44 44  of een mail sturen naar verkoop@falco.nl om een afspraak te maken. Om u ook online optimaal van dienst te kunnen zijn, kunt u hier voor meer informatie over onze producten en nieuws, het Falco E-News aanvragen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!