Back to top
Tawk.to

Schipper mag ik overvaren?

Home Projecten Schipper mag ik overvaren?

Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) onderhoudt de veerdienst tussen Den Helder en Texel. Elk uur vertrekt één van de TESO boten van en naar Texel. De Texelstroom is het vlaggenschip van TESO. Per afvaart kunnen er zo'n 340 personenauto's en 1.750 passagiers mee naar Texel of Den Helder. Die 1.750 passagiers zorgen uiteraard voor afval. TESO liet oude afvalbakken op De Texelstroom vervangen door 25 FalcoJona afvalbakken. 

Afvalbakken aan de wand en vrijstaande afvalbakken

17 FalcoJona afvalbakken met een inhoud van 50 liter werden aan de wanden in de looppaden bovenop het dek gemonteerd. Twee stuks van de wandmodellen hebben, om inregenen te voorkomen, een verende afsluitklep.

De overige acht afvalbakken zijn vrijstaande FalcoJona modellen van maar liefst 100 liter. De bakken zijn gemonteerd op een dubbele buisstaander met voetplaat. Deze grote afvalbakken staan op het parkeerdek. 

Dubbel gepoedercoat

Door de afvalbakken in de kleuren van de huisstijl van TESO te poedercoaten ontstaat er een uniform geheel. Uit gedragsonderzoek blijkt bovendien dat afvalbakken in kleur meer opvallen. En dat motiveert mensen onbewust hun afval eerder in een afvalbak te gooien dan op de grond. De bakken op De Texelstroom zijn dubbel gepoedercoat in RAL 1028, meloengeel. De staanders en muurbeugels zijn gepoedercoat in RAL 7044, zijdegrijs. 

Groot assortiment afvalbakken

Falco heeft een groot assortiment afvalbakken. Naast de FalcoJona kunt u ook kiezen uit FalcoBloc, FalcoLinea en nog vele andere afvalbakken. 

Alles onder één dak

De FalcoJona afvalbak wordt gemaakt in onze fabriek te Vriezenveen. Op één van de foto's hieronder staan de bakken in onze fabriek klaar voor vertrek. Falco heeft naast een productieafdeling ook een eigen ontwerpafdeling en een montageteam dat al onze producten op locatie kan komen monteren. Handig voor u want uw terreininrichting is dan van a tot z geregeld via één aanspreekpunt.
Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail info@verkoop.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!