Back to top
Tawk.to

Rookruimte nodig voor buiten? Falco rokersoverkappingen!

Home Projecten Rookruimte nodig voor buiten? Falco rokersoverkappingen!

Falco biedt namelijk allerlei modellen overkappingen om rokersruimten buiten te creëren. Deze overkappingen produceert Falco in eigen huis, waardoor aanpassingen naar wens gemaakt kunnen worden. Falco heeft ook straatmeubilair voor in de rokersoverkapping zoals afvalbakken, asbakken en banken.

Op het bedrijfsterrein van de Technische Unie is een speciaal uitgevoerde FalcoLok rokersoverkapping geplaatst. Deze rokersoverkapping bestaat uit een thermisch verzinkte stalen constructie met wanden van transparant veiligheidsglas.

Opbouw rokersoverkapping Technische Unie

  • Breedte ca 1000 cm
  • Diepte ca 200 cm
  • Hoogte ca 210/ 225 cm

De dakconstructie is opgebouwd uit stalen dakframes voorzien van een rondom lopende goot. De dakplaten zijn van aluzinc damwand-profiel van 1 mm dik en steunen op de stalen kolommen. Via 2 afvoeren wordt het regenwater afgevoerd.

In de voorzijde van de rokersoverkapping is een opening van ca. 200 cm als in- en uitgang. De kolommen worden uitgevoerd met stelvoeten (voor optimale plaatsing) en bevestigd op betonvoeten. De betonvoeten worden gelijk aan maaiveld geplaatst. De kolommen worden allen voorzien van stelvoeten en betonvoeten van 30cm diep voor een solide plaatsing.

De rokersoverkapping is uitgevoerd met panelen van veiligheidsglas die in de bijbehorende glaslijsten geplaatst worden.

Voordelen/ eigenschappen veiligheidsglas

He veiligheidsglas dat gebruikt wordt bestaat uit gehard glas. Dit glas wordt verhit waardoor het veel sterker wordt. Verhard glas is wel tot 5 keer sterker dan onverhard glas. Bijkomend voordeel is dat het glas wanneer het breekt, in duizenden stukjes uiteenvalt waardoor scherpe wonden worden voorkomen.

De rokersoverkapping is verder ingericht met FalcoBloc banken en in totaal 5 asbakken. Alle asbakken zijn eenvoudig te legen met één driekantsleutel.

Iets voor uw terrein?

Wilt u een rokersoverkapping voor uw organisatie op uw terrein? Neem dan contact op met één van Falco’s productadviseurs, zij helpen u graag verder. Ook een vrijblijvend bezoek op uw locatie is mogelijk. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!