Back to top
Tawk.to

Rokersoverkapping bij nieuwbouwkantoor Sensata Technologies

Home Projecten Rokersoverkapping bij nieuwbouwkantoor Sensata Technologies

De nieuwbouw van sensorenfabrikant Sensata Technologies, het voormalige Texas Instruments, op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo, behoort tot de top 3 van duurzaamste gebouwen van Nederland. De nieuwe locatie is strategisch gelegen aan de A1 en biedt met kantoren en laboratoria ruimte aan de ongeveer 300 medewerkers.

Plek om te roken

Een plek waar de medewerkers van Sensata Technologies kunnen roken. Dat was de vraag. Falco’s oplossing is de FalcoLok rokersoverkapping; op maat gemaakt voor Sensata, inclusief bank en asbakken. Om het de medewerkers nog gemakkelijker te maken werden ook nog eens twee peukenpalen bij de voor- en achteringang van het nieuwe kantoor geplaatst.

Transparante FalcoLok rokersoverkapping

Door de transparantie van deze rokersoverkapping blijft de omgeving goed zichtbaar en domineert de overkapping de omgeving niet. De FalcoLok is uitgevoerd met panelen van veiligheidsglas die in bijbehorende glaslijsten geplaatst worden. Aan de voorzijde van de rokersoverkapping is een opening van ca. 100 cm als in- en uitgang. Het dak is van stalen aluzinc profielplaten.

Onze FalcoLok serie is vandalismebestendig,  flexibel en op allerlei locaties in te zetten. Naast rokersoverkapping wordt de FalcoLok veelal ingezet als fietsenberging. Bij de FalcoLok serie heeft u vele wandkeuzes. De overkapping is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen als berging.

Asbakken onmisbaar

De rokersoverkapping bij Sensata is uiteraard uitgerust met buitenasbakken. Twee asbakken zijn gemonteerd aan de binnenzijde van de overkapping, aan de staanders. De asbakken worden afgedekt met een rooster en hebben een aflopend deel waar de sigaret uitgedrukt kan worden. Via een 3-kant sleutel kunnen de asbakken geleegd worden.

Daarnaast zijn er twee FalcoAsh rookpalen geplaatst bij de voor- en achteruitgang van het nieuwbouwkantoor van Sensata. De FalcoAsh is volledig in RVS uitgevoerd en heeft een totale hoogte van ca. 100 cm. Het licht geborstelde oppervlak geeft de peukenpaal een moderne en stijlvolle uitstraling.

Compleet

De inrichting van de rokersoverkapping is gecompleteerd met een FalcoBloc bank die Falco maakt in onze vestiging in Vriezenveen. De zitbank zonder rugleuning valt op door de strakke vormgeving gecombineerd met het materiaal: FSC®-gecertificeerd hout met thermisch verzinkt staal.

Duurzaam

Duurzaamheid bepaalt ons denken en ons doen. Voor de fabricage van al onze producten gebruiken we duurzame materialen. Zoals hout met het FCS-keurmerk van de Forest Stewardship Council®. Andere materialen, zoals staal en kunststof, kopen we verantwoordelijk in. En al het restmateriaal wordt hergebruikt of verzamelen we volledig gescheiden, zodat het makkelijker te recyclen is.

Vijfenzestig jaar ervaring

Falco weet al ruim 65 jaar alles van het inrichten van de buitenruimte. Met een eigen productie, montageteam en een design afdeling in huis, kunt u voor uw gehele project bij Falco terecht. Neem contact op met Falco voor meer informatie; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!