Back to top
Tawk.to

Rokersoverkapping bij nieuwbouwkantoor Sensata Technologies

Home Projecten Rokersoverkapping bij nieuwbouwkantoor Sensata Technologies

De nieuwbouw van sensorenfabrikant Sensata Technologies, het voormalige Texas Instruments, op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo, behoort tot de top 3 van duurzaamste gebouwen van Nederland. De nieuwe locatie is strategisch gelegen aan de A1 en biedt met kantoren en laboratoria ruimte aan de ongeveer 300 medewerkers.

Plek om te roken

Een plek waar de medewerkers van Sensata Technologies kunnen roken. Dat was de vraag. Falco’s oplossing is de FalcoLok rokersoverkapping; op maat gemaakt voor Sensata, inclusief bank en asbakken. Om het de medewerkers nog gemakkelijker te maken werden ook nog eens twee peukenpalen bij de voor- en achteringang van het nieuwe kantoor geplaatst.

Transparante FalcoLok rokersoverkapping

Door de transparantie van deze rokersoverkapping blijft de omgeving goed zichtbaar en domineert de overkapping de omgeving niet. De FalcoLok is uitgevoerd met panelen van veiligheidsglas die in bijbehorende glaslijsten geplaatst worden. Aan de voorzijde van de rokersoverkapping is een opening van ca. 100 cm als in- en uitgang. Het dak is van stalen aluzinc profielplaten.

Onze FalcoLok serie is vandalismebestendig,  flexibel en op allerlei locaties in te zetten. Naast rokersoverkapping wordt de FalcoLok veelal ingezet als fietsenberging. Bij de FalcoLok serie heeft u vele wandkeuzes. De overkapping is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen als berging.

Asbakken onmisbaar

De rokersoverkapping bij Sensata is uiteraard uitgerust met buitenasbakken. Twee asbakken zijn gemonteerd aan de binnenzijde van de overkapping, aan de staanders. De asbakken worden afgedekt met een rooster en hebben een aflopend deel waar de sigaret uitgedrukt kan worden. Via een 3-kant sleutel kunnen de asbakken geleegd worden.

Daarnaast zijn er twee FalcoAsh rookpalen geplaatst bij de voor- en achteruitgang van het nieuwbouwkantoor van Sensata. De FalcoAsh is volledig in RVS uitgevoerd en heeft een totale hoogte van ca. 100 cm. Het licht geborstelde oppervlak geeft de peukenpaal een moderne en stijlvolle uitstraling.

Compleet

De inrichting van de rokersoverkapping is gecompleteerd met een FalcoBloc bank die Falco maakt in onze vestiging in Vriezenveen. De zitbank zonder rugleuning valt op door de strakke vormgeving gecombineerd met het materiaal: FSC®-gecertificeerd hout met thermisch verzinkt staal.

Duurzaam

Duurzaamheid bepaalt ons denken en ons doen. Voor de fabricage van al onze producten gebruiken we duurzame materialen. Zoals hout met het FCS-keurmerk van de Forest Stewardship Council®. Andere materialen, zoals staal en kunststof, kopen we verantwoordelijk in. En al het restmateriaal wordt hergebruikt of verzamelen we volledig gescheiden, zodat het makkelijker te recyclen is.

Vijfenzestig jaar ervaring

Falco weet al ruim 65 jaar alles van het inrichten van de buitenruimte. Met een eigen productie, montageteam en een design afdeling in huis, kunt u voor uw gehele project bij Falco terecht. Neem contact op met Falco voor meer informatie; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!