Back to top
Tawk.to

Robuuste fietsparkeerbeugels in Alphen aan de Rijn

Home Projecten Robuuste fietsparkeerbeugels in Alphen aan de Rijn

Zoekt u een fietsparkeerbeugel op maat? Ook dan bent u bij Falco aan het juiste adres. Want naast de standaardafmetingen en producten ontwikkelt Falco ook fietsparkeervoorzieningen op maat. Zo maakten we deze robuuste en natuurlijk uitziende fietsparkeerbeugel voor gemeente Alphen aan de Rijn.

Materiaal fietsparkeerbeugels

De combinatie van duurzaam hardhout en cortenstaal zorgt voor een mooie robuuste en natuurlijke look. Cortenstaal is herkenbaar aan de bruine roestkleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het onderliggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt. Door de oxidehuid is het niet nodig het materiaal extra te beschermen. Zowel het cortenstaal als het hout zal langzaam verkleuren, zodat de aanleunhekken nog beter opgaan in hun omgeving.

Afmeting

Het hardhouten element is 65x65 mm breed en de lengte is 1900 mm. Hoogte van de fietsparkeerbeugel is 1350 mm.

De fietsparkeerbeugels (model Amsterdamse Bos) zijn op diverse locaties  geplaatst in Alphen aan de Rijn. Het ontwerp is van ipv Delft en Falco verzorgde de productie, montage, levering en plaatsing van de fietsparkeerbeugels.

Foto's: ipv delft

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!