Back to top
Tawk.to

Project Bergwijkpark in Diemen

Home Projecten Project Bergwijkpark in Diemen

Via de gemeente Diemen heeft Falco BV 5 FalcoRelax banken met rugleuning lengte 4 meter mogen leveren. De thermisch verzinkte armsteunen van de banken zijn antracietgrijs gepoedercoat. Op de mooi aan het water gelegen boulevard komen de moderne banken met FSC houten latten goed tot hun recht.
De FalcoRelax bankenserie is in relatief korte tijd zeer populair geworden bij vele gemeentes, instanties en bedrijven. Met dit door IPV Delft ontworpen bankensysteem kan met verschillende standaardelementen een variatie aan zitmeubilair worden samengesteld. Uitgangspunt is een comfortabele, verzorgd uitziende lattenbank met een zithoogte van 48 cm. De verbindingen zijn uit het zicht geplaatst. De gelaserde banksteunen zijn van plat 100x12 mm. De houten FSC delen zijn afgerond en meten 55x41 mm. De steunen zijn voorzien van slotgaten voor montage op de ondergrond of op bij te bestellen prefab fundatie. Betonvoet afmeting 30x30x30 cm met 2 ingegoten RVS betonschroefhulzen M10x60 h.o.h. 16 cm en 2 bouten M10x35 met ringen. Door het toepassen van meerdere banksteunen (4 in 4 in dit geval) creëert u armleuningen die zorgen dat er individuele zitplaatsten ontstaan. Door de banksteunen te poedercoaten kunt u de FalcoRelax extra cachet geven. Met de FalcoRelax kiest u een mooie, sterke zitbank met een prima ‘zit’. De FalcoRelax is voorgemonteerd geleverd. Het project is inmiddels succesvol afgerond.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!