Back to top
Tawk.to

Plantenbakken in historisch centrum van Goes

Home Projecten Plantenbakken in historisch centrum van Goes

De gezellige winkelstraatjes in het historische centrum van Goes zijn opgevrolijkt met FalcoBloc plantenbakken: een fraai model dat gemaakt is voor winkelcentra, dorpsstraten en andere buitenlocaties! De plantenbakken zijn geplaatst in onder andere de Korte Vorststraat, de Papegaaistraat en op het gezellige pleintje bij de Vlasmarkt.

Verschillende afmetingen

De plantenbakken zijn geleverd in verschillende afmetingen, omdat in de gezellige winkelstraatjes niet altijd voldoende ruimte beschikbaar is. Zo heeft de kleinste plantenbak een afmeting van 45x45 cm. Op het plein, waar de meeste ruimte is, meten de bakken 200x50 cm. De hoogte van de bakken is overal gelijk: 60 cm.

De bakken zijn opgebouwd uit een thermisch verzinkt framewerk van kokerprofiel. Het framewerk is gepoedercoat in AKZO 900 / Gris Sable. De latten van FSC® gecertificeerd hardhout vallen perfect in het stalen framewerk. De plantenbakken hebben een stalen binnenbak van sendzimir verzinkte plaat.

FalcoBloc serie

De serie FalcoBloc komt uit eigen huis, zelf ontworpen en geproduceerd. Naast de plantenbakken vindt u in deze serie straatmeubilair o.a. banken, picknicksets en afvalbakken. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd solide serie straatmeubilair die opvalt door haar vormgeving. De combinatie FSC® gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal zorgt voor duurzaam straatmeubilair.

Download hier het productblad: Straatmeubilair FalcoBloc

Ontworpen en geproduceerd in Vriezenveen

Het FalcoBloc straatmeubilair is een ontwerp uit eigen huis en wordt ook vervaardigd in onze fabriek in Vriezenveen. De mogelijkheden om projectmatig straatmeubilair te maken zijn daardoor oneindig, ook omdat Falco een eigen ontwerpafdeling heeft en een uitgebreid machinepark met diverse mogelijkheden. 

Straatmeubilair in winkelcentra

Falco levert niet alleen plantenbakken voor de inrichting van winkelcentra. Hieronder een greep uit eerdere projecten:

Kijk op onze Pinterest pagina voor nog meer straatmeubilair in de publieke ruimte.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!