Back to top
Tawk.to

Overkapte rolstoelen voor Openluchtmuseum Arnhem

Home Projecten Overkapte rolstoelen voor Openluchtmuseum Arnhem

Het parkeerterrein en entreegebied van het Openluchtmuseum is vernieuwd en daarnaast was er de wens om leenrolstoelen voor bezoekers droog te stallen. De opdrachtgever zocht hiervoor de FalcoRoller uit, een overkapping die specifiek ontworpen is voor het overkappen van o.a. rolstoelen. 

De opdrachtgever vond de overkappingen een ‘beter ogend alternatief’’ en dienen ter vervanging van vier abri’s. Naast de lage en transparante inzet is een ander voordeel van de FalcoRoller de optionele aanbindbuis. Hieraan kunnen rolstoelen bevestigd worden middels een slot.

Overkapping voor rolstoelen op maat gemaakt

De FalcoRoller overkappingen zijn opgebouwd uit een thermisch verzinkte stalen constructie en een dak- en wandbekleding van transparant polycarbonaat (4 mm. dik). De overkapping is hier 160 cm diep en aan de voorzijde 129 cm. hoog.

De staalconstructie is optioneel te poedercoaten en het Openluchtmuseum heeft gekozen voor de RAL-kleur 7016 antracietgrijs.

De overkapping is samengesteld via een begin- en aanbouw vak. Falco’s montageteam heeft de overkappingen gemonteerd en gefundeerd middels betonvoeten. Plaatsing hiervan is onder maaiveld en daarmee niet zichtbaar.

  • Lage overkapping voor stalling rolstoelen / kinderwagens
  • Zichtbaarheid gestalde materialen door transparante wand- en dakbekleding
  • Extra bevestigingsmogelijkheid anti-diefstal of verhuurmogelijkheid
  • Duurzaam inkopen conform criteria

Terrein inrichten?

Bel of mail Falco voor een advies voor uw terreininrichting, onze productadviseurs helpen u graag verder.

Meer productinformatie en afbeeldingen van deze overkapping?

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!