Back to top
Tawk.to

Overkapte rolstoelen voor Openluchtmuseum Arnhem

Home Projecten Overkapte rolstoelen voor Openluchtmuseum Arnhem

Het parkeerterrein en entreegebied van het Openluchtmuseum is vernieuwd en daarnaast was er de wens om leenrolstoelen voor bezoekers droog te stallen. De opdrachtgever zocht hiervoor de FalcoRoller uit, een overkapping die specifiek ontworpen is voor het overkappen van o.a. rolstoelen. 

De opdrachtgever vond de overkappingen een ‘beter ogend alternatief’’ en dienen ter vervanging van vier abri’s. Naast de lage en transparante inzet is een ander voordeel van de FalcoRoller de optionele aanbindbuis. Hieraan kunnen rolstoelen bevestigd worden middels een slot.

Overkapping voor rolstoelen op maat gemaakt

De FalcoRoller overkappingen zijn opgebouwd uit een thermisch verzinkte stalen constructie en een dak- en wandbekleding van transparant polycarbonaat (4 mm. dik). De overkapping is hier 160 cm diep en aan de voorzijde 129 cm. hoog.

De staalconstructie is optioneel te poedercoaten en het Openluchtmuseum heeft gekozen voor de RAL-kleur 7016 antracietgrijs.

De overkapping is samengesteld via een begin- en aanbouw vak. Falco’s montageteam heeft de overkappingen gemonteerd en gefundeerd middels betonvoeten. Plaatsing hiervan is onder maaiveld en daarmee niet zichtbaar.

  • Lage overkapping voor stalling rolstoelen / kinderwagens
  • Zichtbaarheid gestalde materialen door transparante wand- en dakbekleding
  • Extra bevestigingsmogelijkheid anti-diefstal of verhuurmogelijkheid
  • Duurzaam inkopen conform criteria

Terrein inrichten?

Bel of mail Falco voor een advies voor uw terreininrichting, onze productadviseurs helpen u graag verder.

Meer productinformatie en afbeeldingen van deze overkapping?

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!