Back to top
Tawk.to

Overkappingen bij woonvoorziening De Merwebolder, Sliedrecht

Home Projecten Overkappingen bij woonvoorziening De Merwebolder, Sliedrecht

ASVZ De Merwebolder in Sliedrecht is een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten. De Merwebolder telt 28 groepswoningen. Voor cliënten en medewerkers van de Merwebolder plaatste Falco twee speciale overkappingen: een berging en een fietsenstalling, beide gebaseerd op de FalcoLok serie.

Afsluitbare berging

De basis van de berging van 500x400 cm met een hoogte van 210/225 cm is onze FalcoLok-300 overkapping. De berging bij De Merwebolder heeft wanden van FSC® horizontaal open latwerk. De latten zijn op kleur gemaakt in RAL 7011, ijzergrijs. De berging heeft twee deuren: een dubbele draaideur en een extra enkele draaideur. Beide deuren zijn af te sluiten met een cilinderslot.

Fietsenstalling

De fietsenstalling is een stuk groter: 1350x650 cm! Deze fietsoverkapping is gebaseerd op onze FalcoLok-500 serie. De wanden zijn eveneens van FSC® horizontaal open latwerk. De latten zijn op kleur gemaakt in RAL 7011, ijzergrijs. De stalling heeft twee dubbele schuifdeuren en één enkele draaideur. Ook deze deuren zijn af te sluiten met een cilinderslot.

LED verlichting en electra

Zowel de berging als de fietsenstalling zijn voorzien van stopcontacten en bewegingsmelders. Falco’s montageteam heeft ook zorg gedragen voor de LED verlichting; het leveren van de armaturen inclusief het aansluiten.  

FalcoLok serie

De FalcoLok overkappingen zijn vandalismebestendig en opgebouwd uit een stalen dakframe met een rondom lopende goot en een boei van 15 cm hoog. De serie is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden. De wanden worden opgebouwd uit een stalen, thermisch verzinkt frame. Op het stalen frame wordt de wandbekleding gemonteerd. De keuze aan wandbekleding is zeer ruim! Er zijn diverse deuropties.  De berging wordt gefundeerd in de ondergrond met betonvoeten.

Op maat gemaakt

De berging en fietsenstalling zijn op maat gemaakt voor De Merwebolder. Ook een op maat gemaakt overkapping nodig? De mogelijkheden zijn legio omdat Falco een ontwerpafdeling en een productie-afdeling in huis heeft. Een VCA gecertificeerd Falco montageteam plaatsen de producten op locatie en dragen eventueel zorg de herbestrating. Wij verzorgen uw project van begin tot eind!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!