Back to top
Tawk.to

Overkapping op maat voor brandweerkazerne Leerdam

Home Projecten Overkapping op maat voor brandweerkazerne Leerdam

Voor de Brandweerkazerne te Leerdam werd deze mooie en stijlvolle overkapping op maat gemaakt. De hardhouten palen en gepoedercoate golfplaat geven deze overkapping de mooie uitstraling.

Falco is gespecialiseerd in o.a. het maken van standaard en op maat overkappingen voor het bedrijfsleven, instellingen, overheden en andere organisaties.

Van Pelt architecten tekende voor het ontwerp van deze overkapping. De overkapping is namelijk ontworpen om aan specifieke eisen te voldoen. Eén vereiste bijvoorbeeld was dat de brandweer hieronder kan oefenen met een autowrak met voldoende ruimte voor de hulpverleners.

Van Pelt architecten koos voor deze uitvoering omdat ze de robuuste staanders in Movingui hardhout, ook FSC-gecertificeerd, in combinatie met de slanke dakrand erg mooi vonden.

Duurzaam

Daarnaast past de overkapping bij de uitstraling van het gebouw en bestaat uit duurzame materialen.  Ook een belangrijke voorwaarde voor Van Pelt omdat zij vooral met duurzame materialen in hun ontwerpen willen werken.

Afmeting en opbouw overkapping

De overkapping bestaat uit een thermisch verzinkte stalen constructie. De staanders op elke hoek zijn bekleed met Movingui FSC-gecertificeerd hardhout. De  combinatie van dit hardhout en gepoedercoate golfplaat is vrij uniek en zorgt voor een mooie robuuste uitstraling. Buiten deze oefeningen wordt de overkapping ook gebruikt als opslag en stalling.

Overkapping op maat?

Wilt u een overkapping op maat voor uw terrein om aan specifieke wensen te voldoen? Neem dan contact op met één van Falco’s projectadviseurs voor advies, ook mogelijk op locatie!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!