Back to top
Tawk.to

Overkapping op maat BovenIJ Ziekenhuis

Home Projecten Overkapping op maat BovenIJ Ziekenhuis

Op het buitenterrein van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam is een FalcoSpan overkapping geplaatst om droog fietsen onder te parkeren.

Op maat

FalcoSpan is een overkapping met een open karakter. Standaard bestaat de FalcoSpan overkapping uit een dakelement en staanders. Op verzoek van de klant zijn er bij het BovenIJ ziekenhuis 2 FalcoSpan overkappingen met de rug tegen elkaar aan geplaatst en is er 1 zijwand bekleed met hardhouten ( FSC gecertificeerd hout) open latwerk.

De overkapping is ruim 5 meter diep en 22 meter breed. De vrije hoogte bedraagt bijna 3 meter. Deze hoogte is bewust gekozen zodat er eventueel in de toekomst etagerekken in de overkapping geplaatst kunnen worden.

Fietsparkeersystemen

Uiteraard heeft Falco ook fietsparkeersystemen geleverd die geplaatst zijn in de overkapping. Het gaat om 10 fietsenrekken FalcoSound waar in totaal 40 fietsen veilig in geparkeerd kunnen worden. Tevens kunnen e-bikes worden geparkeerd en opgeladen in FalcoIon. FalcoIon is een fietsstandaard met geïntegreerde oplaadpunten. Onder de FalcoSpan zijn 5 FalcoIons geplaatst met per standaard 2 geïntegreerde oplaadpunten en een lage en een hoge plaats.

Verlichting

Falco heeft ook zorg gedragen voor LED verlichting in de overkapping. Falco heeft de armaturen opgehangen en alle bijbehorende benodigdheden zoals kabelbuis, kabeldoos, bekabeling etc geleverd.

Wilt u uw nieuwe Falco overkapping ook voorzien van verlichting? Onze projectadviseurs nemen dit graag mee in het gehele traject. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl

Inrichting gehele terrein

 

In de loop der jaren heeft Falco een aantal overkappingen en verschillende verkeersvoorzieningen geplaatst. Zo staan er bij de ingang van het ziekenhuis verschillende Bowler afzetpalen. Bij de ambulancepost staan diverse rvs afzetpalen. Naast de onlangs geplaatste FalcoSpan staat er al langere tijd een FalcoSail overkapping om fietsen onder te parkeren. Onze populaire FalcoLok overkapping met traliepanelen wordt gebruikt als containerberging en een afsluitbare FalcoLok met houten belatting wordt tevens als berging gebruikt. Ook staat er op het terrein van het BovenIJ Ziekenhuis een geheel open FalcoSpan overkapping om scooters onder te parkeren.

Zorg

Falco levert regelmatig overkappingen en fietsparkeersystemen aan zorginstellingen. Bekijk ons Pinterest bord Buitenterrein zorginstelling inrichten voor meer projecten die Falco heeft uitgevoerd in de zorg sector.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!