Back to top
Tawk.to

Overdekt fietsparkeren bij Wijkgebouw in Etten-Leur

Home Projecten Overdekt fietsparkeren bij Wijkgebouw in Etten-Leur

De Linde is een gerenoveerd multifunctioneel wijkgebouw in de wijk Centrum-Oost van de gemeente Etten-Leur. In en rondom het gebouw is van alles te doen voor en door (wijk)bewoners van jong tot oud. Koersbal, Jeu de Boules, tafeltennis, koken, handwerken, yoga, bewegen voor ouderen, line dansen: deze en nog veel meer activiteiten vinden regelmatig plaats in De Linde. Een komen en gaan dus van mensen uit de wijk die grotendeels op de fiets komen.

Fietsenstalling op maat

Stichting ASE is eigenaar van het gebouw. ASE koos voor een op maat gemaakte FalcoLok overkapping. De overkapping heeft een afmeting van ca. 14,5 meter bij 5,5 meter. De basis van de overkapping is een thermisch verzinkt stalen constructie. De wanden zijn bekleed met stalen perfoplaten, gepoedercoat in zwart. Het dak is deels bekleed met aluzinc profielplaten. Het middelste gedeelte van het dak is echter bekleed met polyester lichtdoorlatende profielplaten. Door de lichtinval geeft dit een natuurlijke looppadrichting en een beter zicht in de fietsenstalling. De stalling kan afgesloten worden middels een schuifdeur met slot.

Fietsenrekken

In de overkapping staan Ideaal 2.0 fietsenrekken. Deze bieden plaats aan ca. 45 fietsen. Door de hart-op-hart afstand van 40 cm tussen de wielbeugels zorgt dit fietsenrek voor voldoende parkeerruimte tussen de fietsen. Dit verlaagt het risico dat fietsen verstrengeld raken. De wielbeugel heeft daarnaast ook een grotere insteekbreedte met een binnenwerkse maat van 17,5 cm. Hierdoor kunnen fietsen met een bredere band en voorvork ook geparkeerd worden.

Iets voor uw terrein?

Wilt u een fietsenstalling voor uw organisatie op uw terrein? Neem dan contact op met één van Falco’s productadviseurs, zij helpen u graag verder. Ook een vrijblijvend bezoek op uw locatie is mogelijk. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl. U kunt uiteraard ook onze Pinterest pagina raadplegen.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!