Back to top
Tawk.to

Overdekt fietsparkeren bij Wijkgebouw in Etten-Leur

Home Projecten Overdekt fietsparkeren bij Wijkgebouw in Etten-Leur

De Linde is een gerenoveerd multifunctioneel wijkgebouw in de wijk Centrum-Oost van de gemeente Etten-Leur. In en rondom het gebouw is van alles te doen voor en door (wijk)bewoners van jong tot oud. Koersbal, Jeu de Boules, tafeltennis, koken, handwerken, yoga, bewegen voor ouderen, line dansen: deze en nog veel meer activiteiten vinden regelmatig plaats in De Linde. Een komen en gaan dus van mensen uit de wijk die grotendeels op de fiets komen.

Fietsenstalling op maat

Stichting ASE is eigenaar van het gebouw. ASE koos voor een op maat gemaakte FalcoLok overkapping. De overkapping heeft een afmeting van ca. 14,5 meter bij 5,5 meter. De basis van de overkapping is een thermisch verzinkt stalen constructie. De wanden zijn bekleed met stalen perfoplaten, gepoedercoat in zwart. Het dak is deels bekleed met aluzinc profielplaten. Het middelste gedeelte van het dak is echter bekleed met polyester lichtdoorlatende profielplaten. Door de lichtinval geeft dit een natuurlijke looppadrichting en een beter zicht in de fietsenstalling. De stalling kan afgesloten worden middels een schuifdeur met slot.

Fietsenrekken

In de overkapping staan Ideaal 2.0 fietsenrekken. Deze bieden plaats aan ca. 45 fietsen. Door de hart-op-hart afstand van 40 cm tussen de wielbeugels zorgt dit fietsenrek voor voldoende parkeerruimte tussen de fietsen. Dit verlaagt het risico dat fietsen verstrengeld raken. De wielbeugel heeft daarnaast ook een grotere insteekbreedte met een binnenwerkse maat van 17,5 cm. Hierdoor kunnen fietsen met een bredere band en voorvork ook geparkeerd worden.

Iets voor uw terrein?

Wilt u een fietsenstalling voor uw organisatie op uw terrein? Neem dan contact op met één van Falco’s productadviseurs, zij helpen u graag verder. Ook een vrijblijvend bezoek op uw locatie is mogelijk. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl. U kunt uiteraard ook onze Pinterest pagina raadplegen.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!