Back to top
Tawk.to

Originele Falco banken op Havenplein

Home Projecten Originele Falco banken op Havenplein

De gemeente Tholen heeft het Havenplein in Sint Annaland door Falco laten inrichten met Falco straatmeubilair. Het gekozen straatmeubilair is een niet alledaagse bank geworden. Bezoekers van het Havenplein kunnen plaatsnemen op een S-vormige bank, bestaande uit verschillende ronde bankelementen.

Materiaal

De bankelementen bestaan uit een grijs betonnen onderstel en de zitting bestaat uit FSC® gecertificeerd hardhout.

We hebben verschillende banken in ons assortiment; met rug, met armleuning, zonder rug etc. Indien u iets wenst dat niet binnen ons bestaande assortiment straatmeubilair valt, is het relatief eenvoudig om bankelementen op maat te maken. We hebben over een eigen design afdeling en eigen productiehallen bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen. 

Aanleunbeugels

Naast de ronde bankelementen heeft Falco ook 8 geleidebogen geleverd en geplaatst op het Havenplein. De aanleunbeugels zijn gemaakt van RVS en hebben een chique en kwalitatief hoge uitstraling. 

Advies

Wilt u advies over het (her)inrichten van een plein? Onze projectadviseurs voorzien u graag van informatie en komen bij u op bezoek. Voor inspiratie kunt u ook ons Pinterest bord “Publieke ruimte inrichten” bekijken.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!