Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte rokersruimte bij ROC Twente de Gieterij, Hengelo

Home Projecten Op maat gemaakte rokersruimte bij ROC Twente de Gieterij, Hengelo

De zoektocht naar een onderkomen voor het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) van Twente leidde tot een nieuwe bestemming van de voormalige gieterij van Stork in Hengelo. Uitgangspunt voor de verbouwing was het behoud van de oorspronkelijke fabriekshal die dateert uit 1902. De oude elementen in de hal zijn zo veel mogelijk intact gehouden.

Wens van de opdrachtgever

De wens van de opdrachtgever: een rokersruimte waar de scholieren van het ROC droog kunnen roken en samenkomen. Qua vormgeving vroeg men om “een lichte, onopvallende constructie met zo min mogelijk kolommen. Veel glaselementen in combinatie met thermisch verzinkte stalen elementen.” Na intensief overleg werd gekozen voor een op maat gemaakte rokersruimte, gebaseerd op de FalcoGamma overkapping. Op maat gemaakt, want waar de FalcoGamma een rond dak heeft, hebben de overkappingen bij het ROC licht hellende daken. Drie overkappingen werden op een aantal hoeken aan elkaar gekoppeld en kregen wanden van veiligheidsglas aan de buitenkant, zodat een soort pleintje van ca. 12x8 meter met een binnenplaats werd gecreëerd.

  EN-1090

Vanuit de gemeente Hengelo kwam daarbij nog een verzoek om aanvullende gegevens m.b.t. de veiligheidsconstructie. Ook dat was geen probleem want Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent u verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Totale inrichting

Falco verzorgt de totale inrichting van uw rokersoverkapping. Denk aan afvalbakken, asbakken en buitenmeubilair zoals statafels, stoelen of banken. Kortom, voor een complete overkapping bent u bij Falco aan het juiste adres.

Op maat

Falco beschikt over een eigen ontwerpafdeling. In de beginfase van een project kunnen onze ontwerpers renderingen maken die een goed beeld geven van hoe het resultaat er uit zou kunnen komen te zien. Standaard producten kunnen worden aangepast en ook is het mogelijk om helemaal een nieuw product te ontwerpen. Productie vindt ook plaats in onze fabriek in Vriezenveen. Door deze faciliteiten is het eenvoudig en snel om te schakelen en samen een product af te leveren. Neem contact op met Falco voor meer informatie; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!