Back to top
Tawk.to

Nog meer groen in de Indische Buurt, Amsterdam

Home Projecten Nog meer groen in de Indische Buurt, Amsterdam

Het Sumatraplantsoen, midden in De Indische Buurt, is een gewilde plek in Amsterdam. De afgelopen jaren is er namelijk hard gewerkt aan de buurt en de resultaten mogen er zijn! Er kwamen nieuwe planten en speeltoestellen, die ook door de kinderen van de nabijgelegen basisschool kunnen worden gebruikt. Het park heeft ook een voetbalveld. Om een natuurlijke afscheiding tussen woning en speelplek te realiseren leverde Falco, via Donkergroen, 11 stuks FalcoBloc plantenbakken.

FalcoBloc plantenbakken

Deze plantenbakken komen uit de serie straatmeubilair FalcoBloc. De plantenbakken zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. De FalcoBloc plantenbakken in het Sumatraplantsoen hebben een afmeting van 100x100 cm. De plantenbak heeft latwerk van FSC® gecertificeerd hardhout. De delen vallen perfect in de stalen omranding. In combinatie met de poedercoating van het framewerk in RAL 7016, antracietgrijs, heeft de plantenbak een natuurlijke uitstraling. 

Meer FalcoBloc Straatmeubilair

De FalcoBloc serie is een mooie en tegelijkertijd solide serie straatmeubilair die opvalt door haar vormgeving. Een robuuste, duurzame serie die nog mooier te maken is door de staaldelen te poedercoaten. Enkele producten uit de FalcoBloc serie zijn: banken met of zonder rugleuning, een boombank, een picknickset en afvalbakken.

Download hier het productblad: Straatmeubilair FalcoBloc 

Duurzaam straatmeubilair

Met FSC®-gecertificeerd hout en thermisch verzinkt staal zijn dit duurzame producten die lang meegaan. Niet alleen om de levensduur maar ook de materialen. Het FSC®-gecertificeerde hout wordt op een verantwoorde manier gewonnen en staal is naast een lange levensduur ook volledig te hergebruiken. Ook de zinklaag die is aangebracht is te scheiden en te recyclen.


Meer weten over Falco en Duurzaam?

Garantie en service

Falco heeft topkwaliteit producten en met een garantie van minimaal 24 maanden bent u verzekerd van goede kwaliteit, naast onze montage en service.
Het FalcoBloc straatmeubilair is een ontwerp uit eigen huis en wordt ook vervaardigd in onze fabriek in Vriezenveen. De mogelijkheden om projectmatig straatmeubilair te maken zijn daardoor oneindig, ook omdat Falco een eigen ontwerpafdeling heeft en een uitgebreid machinepark met diverse mogelijkheden.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!