Back to top
Tawk.to

Nieuwe fietsenstalling bij metrostation Capelle aan den IJssel

Home Projecten Nieuwe fietsenstalling bij metrostation Capelle aan den IJssel

Bij metrostation Capelle Centrum is een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Opdrachtgever RET, een vervoerbedrijf dat actief is in het stadsvervoer in en om Rotterdam, heeft als missie om “de reiziger, die onderweg is, een aangenamere reis aan te bieden”. De fietsenstalling, met 350 bewaakte plekken voor fietsen, heeft een hoge gevel van glas en een verlichte hal met zicht op straat. Voor de inrichting van de fietsparkeergarage werd Falco, specialist in fietsparkeren, ingeschakeld.

Maximaal gebruik van de ruimte

Vooraf werd door de Ontwerpafdeling van Falco een tekening cq presentatie gemaakt om het maximale rendement uit de parkeergarage te halen en de plaatsing in goede banen te leiden. Onze productie bevindt zich op onze hoofdvestiging in Vriezenveen, wij verzorgen uw project van begin tot eind!

Etage fietsenrekken

De meeste (standaard) fietsen in de parkeergarage in Capelle zullen in het etage fietsenrek FalcoLevel Premium+ gestald worden. Zowel enkel- als dubbelzijdig te gebruiken, biedt de Premium+ in deze stalling plaats aan 272 fietsen! De Premium+ is een gebruiksvriendelijk fietsenrek, waarin de fiets op 2 niveaus gestald kan worden. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan, dankzij de geïmplementeerde gasdrukveer, met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden. Ook aan de fietsen voor onderin parkeren is gedacht, hier is meer ruimte gemaakt voor de fietsen ten opzichte van het bovenste niveau. Dit voorkomt o.a. beschadiging van de fietsen.

Fietsenrek Ideaal 2.0 met FietsParKeur

60 Fietsen kunnen geparkeerd worden in het Ideaal 2.0 fietsenrek. Dit rek heeft een hart-op-hart afstand van 40 cm. Hierdoor is er voldoende parkeerruimte tussen de fietsen en wordt het risico verlaagd dat de fietsen verstrengeld raken. Op elke wielbeugel van het rek vindt u standaard een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot. De hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging.

FalcoSound fietsenrekken voor buitenmodelfietsen

Anders dan bij de standaard hoog/laag FalcoSound rekken, hebben de FalcoSound rekken in Capelle alleen lage plaatsen, met een hart op hart afstand van 60 cm. In deze rekken kunnen dan ook buitenmodel fietsen, zoals kratfietsen, moeiteloos geparkeerd kunnen worden. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Falco heeft overigens nog meer producten in het programma, die speciaal zijn ontwikkeld voor buitenmodel fietsen.

E-bike parkeren

Elektrisch fietsen heeft de toekomst, dus ook aan e-bikes is gedacht! In fietsenrek FalcoIon kan de e-bike eenvoudig geparkeerd en opgeladen worden! Het rek biedt plaats aan twee fietsen en heeft daarom ook twee geïntegreerde oplaadpunten.

FalcoToaster fietsaanleunbeugels

Tot slot zijn er twee FalcoToaster fietsaanleunbeugels geleverd. De FalcoToaster is een combinatie van een aanbindbeugel en een fietsenrek. Dit rek is geschikt voor buitenmodelfietsen, maar ook scooters kunnen netjes in het rek geparkeerd worden. De FalcoToaster is aan twee zijdes te gebruiken, op deze manier kan men van twee kanten de fiets of scooter parkeren. 

Specialist in fietsparkeren

Falco is al meer dan 70 jaar specialist in fietsparkeren; hetzij in open ruimtes of gesloten. Met diverse fietsenstallingen en bergingsmogelijkheden met bijpassende fietsenrekken of etagesystemen helpt Falco u graag met advies over uw project. Falco biedt u door onze interne ontwerpafdeling een geweldige mogelijkheid om uw project op maat vorm te geven. Net zoals ook onze productie en montage op onze hoofdvestiging in Vriezenveen bevindt, verzorgen wij u project van begin tot eind. Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!