Back to top
Tawk.to

Nieuwe fietsenstalling bij metrostation Capelle aan den IJssel

Home Projecten Nieuwe fietsenstalling bij metrostation Capelle aan den IJssel

Bij metrostation Capelle Centrum is een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Opdrachtgever RET, een vervoerbedrijf dat actief is in het stadsvervoer in en om Rotterdam, heeft als missie om “de reiziger, die onderweg is, een aangenamere reis aan te bieden”. De fietsenstalling, met 350 bewaakte plekken voor fietsen, heeft een hoge gevel van glas en een verlichte hal met zicht op straat. Voor de inrichting van de fietsparkeergarage werd Falco, specialist in fietsparkeren, ingeschakeld.

Maximaal gebruik van de ruimte

Vooraf werd door de Ontwerpafdeling van Falco een tekening cq presentatie gemaakt om het maximale rendement uit de parkeergarage te halen en de plaatsing in goede banen te leiden. Onze productie bevindt zich op onze hoofdvestiging in Vriezenveen, wij verzorgen uw project van begin tot eind!

Etage fietsenrekken

De meeste (standaard) fietsen in de parkeergarage in Capelle zullen in het etage fietsenrek FalcoLevel Premium+ gestald worden. Zowel enkel- als dubbelzijdig te gebruiken, biedt de Premium+ in deze stalling plaats aan 272 fietsen! De Premium+ is een gebruiksvriendelijk fietsenrek, waarin de fiets op 2 niveaus gestald kan worden. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan, dankzij de geïmplementeerde gasdrukveer, met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden. Ook aan de fietsen voor onderin parkeren is gedacht, hier is meer ruimte gemaakt voor de fietsen ten opzichte van het bovenste niveau. Dit voorkomt o.a. beschadiging van de fietsen.

Fietsenrek Ideaal 2.0 met FietsParKeur

60 Fietsen kunnen geparkeerd worden in het Ideaal 2.0 fietsenrek. Dit rek heeft een hart-op-hart afstand van 40 cm. Hierdoor is er voldoende parkeerruimte tussen de fietsen en wordt het risico verlaagd dat de fietsen verstrengeld raken. Op elke wielbeugel van het rek vindt u standaard een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot. De hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging.

FalcoSound fietsenrekken voor buitenmodelfietsen

Anders dan bij de standaard hoog/laag FalcoSound rekken, hebben de FalcoSound rekken in Capelle alleen lage plaatsen, met een hart op hart afstand van 60 cm. In deze rekken kunnen dan ook buitenmodel fietsen, zoals kratfietsen, moeiteloos geparkeerd kunnen worden. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Falco heeft overigens nog meer producten in het programma, die speciaal zijn ontwikkeld voor buitenmodel fietsen.

E-bike parkeren

Elektrisch fietsen heeft de toekomst, dus ook aan e-bikes is gedacht! In fietsenrek FalcoIon kan de e-bike eenvoudig geparkeerd en opgeladen worden! Het rek biedt plaats aan twee fietsen en heeft daarom ook twee geïntegreerde oplaadpunten.

FalcoToaster fietsaanleunbeugels

Tot slot zijn er twee FalcoToaster fietsaanleunbeugels geleverd. De FalcoToaster is een combinatie van een aanbindbeugel en een fietsenrek. Dit rek is geschikt voor buitenmodelfietsen, maar ook scooters kunnen netjes in het rek geparkeerd worden. De FalcoToaster is aan twee zijdes te gebruiken, op deze manier kan men van twee kanten de fiets of scooter parkeren. 

Specialist in fietsparkeren

Falco is al meer dan 70 jaar specialist in fietsparkeren; hetzij in open ruimtes of gesloten. Met diverse fietsenstallingen en bergingsmogelijkheden met bijpassende fietsenrekken of etagesystemen helpt Falco u graag met advies over uw project. Falco biedt u door onze interne ontwerpafdeling een geweldige mogelijkheid om uw project op maat vorm te geven. Net zoals ook onze productie en montage op onze hoofdvestiging in Vriezenveen bevindt, verzorgen wij u project van begin tot eind. Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!