Back to top
Tawk.to

Multifunctionele overkapping op bedrijventerrein

Home Projecten Multifunctionele overkapping op bedrijventerrein

De Hoop Mengvoeders zocht voor hun bedrijventerrein in het Achterhoekse Zelhem een overkapping welke voor verschillende doeleinden gebruikt zou worden. Een overkapping bestaande uit:

  • Een open gedeelte om fietsen in te stallen
  • Een af te sluiten berging
  • En een carport voor een bedrijfsauto

Het door De Hoop in de arm genomen Architectenbureau Gelderland BV vroeg vervolgens Falco om een offerte uit te brengen voor de productie en montage van ‘een stalen draagconstructie met 2 deuren, inclusief waterdicht dak en hemelwaterafvoer’. Timmerbedrijf Veldhorst zou zorgdragen voor de wandbekleding van de overkapping: verticale belatting van Plato wood open latwerk. Het resultaat: een op maat gemaakte, unieke, multifunctionele overkapping!

Constructie FalcoLok-600

De stalen constructie die als basis voor de overkapping van De Hoop werd gebruikt, is thermisch verzinkt en gebaseerd op onze overkapping FalcoLok-600. Het dak is uitgevoerd met een aluzinc damwand profielplaat van 1 mm dik. De afwatering gaat via een afvoer die ca. 10 cm boven maaiveld uitmondt. De deuren zijn voorzien van dag/nachtslot.

EN-1090

Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent u verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Familiebedrijf

Falco BV is, evenals De Hoop Mengvoeders, een familiebedrijf met een rijke historie. Falco BV is opgericht op 15 september 1951. De onderneming groeide stevig vanaf dat moment. De ca. 100 medewerkers van de Falco groep zorgen voor het juiste advies, goede producten, constante kwaliteit en transport en montage met eigen medewerkers. Voor u betekent dat één aanspreekpartner en grotendeels alle producten rechtstreeks van de producent. Neem contact op met één van Falco’s productadviseurs, zij helpen u graag verder. Ook een vrijblijvend bezoek op locatie is desgewenst mogelijk. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!