Back to top
Tawk.to

Multi functionele overkapping!

Home Projecten Multi functionele overkapping!

Via opdrachtgever Lammertink Bouwbedrijf heeft Falco 2 overkappingen gemaakt; een overkapping wordt gebruikt als terras en een als fietsenberging.

Deze mooie overkappingen zijn geplaatst in een Leidse binnentuin. De overkappingen zijn op maat gemaakt, met hardhout en een groendak; perfect passend in de groene omgeving.

De overkapping voor het terras heeft een breedte van 540 cm, lengte 444 cm en hoogte 210cm. De wanden zijn aan drie zijden bekleed met hardhout in open latwerk en traliepanelen. De voorzijde is bekleed met hardhouten belatting en heeft een hoogte van 120 cm. Het dak is geschikt gemaakt voor lichtgewicht sedum begroeiing waarmee een groendak is gecreëerd.

Daarnaast is er ook een overkapping gemaakt die dient als een fietsenberging met een breedte van 145,5 cm, lengte 330 cm en een hoogte van 220/247 cm. De fietsoverkapping is voorzien van een deur met dagschootontgrendelaar, bekleed met geperforeerde staalplaat in een RAL kleur.

In de fietsenberging zijn Ideaal fietsenrekken geplaatst, deze fietsenrekken hebben het FietsParKeur en zorgen daarmee voor kwalitatief en gebruiksvriendelijk fietsparkeren.

Meer informatie over de geplaatste producten?

FalcoLok overkapping

Ideaal fietsenrek

Groendak voor overkapping

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!