Back to top
Tawk.to

Klant in beeld: Nieuw Woelwijck

Home Projecten Klant in beeld: Nieuw Woelwijck

Nieuw Woelwijck is een gemeenschap waar bijna 400 mensen met een verstandelijke beperking op een aangepaste wijze kunnen leven en wonen. In een bewust afgestemde en veilige omgeving leven de bewoners in 42 woongroepen en maken gebruik van winkeltjes, een theaterzaal, een werkhuis en diverse andere gebruiksruimten.

Behoefte aan fietsenstallingen

Steeds meer bewoners zijn gaan fietsen op speciaal aangepaste fietsen. Deze fietsen moeten uiteraard veilig en droog gestald worden. Nieuw Woelwijck legde de vraag voor een fietsenstalling bij Falco neer.  In samenspraak met onze verkoopadviseur en afdeling Productontwikkeling is er een ontwerp tot stand gekomen. Het was voor Nieuw Woelwijck belangrijk dat bewoners zelfstandig de grote fietsen kunnen parkeren in de fietsenstalling. Voldoende ruimte en weinig pilaren in de stalling waren hierdoor essentiële voorwaarden.

FalcoTel fietsoverkappingen

Uiteindelijk is voor overkapping FalcoTel-E gekozen als basis. Twee overkappingen Falco Tel-E op maat gemaakt worden  tegenover elkaar geplaatst met de open zijden naar elkaar toe zodat er een combi wordt gecreëerd.Hierdoor is de gehele fietsenstalling overdekt. Voor sommige locaties op Nieuw Woelwijck is gekozen voor 2 FalcoTel-E overkappingen die tegenover elkaar geplaatst zijn met een ruimte tussen de 2 overkappingen. De daken van de fietsenstallingen zijn bekleed met aluzinc profieplaten. De achterwand en zijwanden zijn gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhouten delen.

Straatmeubilair op maat

FalcoFlora is Falco’s modulaire straatmeubilair. Gazonranden worden op een stijlvolle manier gecombineerd met comfortabele zitelementen en ander straatmeubilair. Op deze manier kunnen originele zitplekken, looppaden en afgeschermde fietsplekken gecreëerd worden. Er zijn talloze opstellingen mogelijk. Op het buitenterrein van Nieuw Woelwijck is een opstelling in Wiber vorm geplaatst met 18 banken FalcoLinea geschikt voor FalcoFlora en een opstelling in driehoekige vorm bestaand uit 14 FalcoLinea banken. Tevens is de buitenruimte van Nieuw Woelwijck uitgerust met 4 boombanken, elk bestaand uit 5 zittingen. Alle producten bestaan uit staal gecombineerd met FSC® gecertificeerd hout. De stalen delen van alle verschillende producten zijn gepoedercoat in een mooie grijze kleur. De banken zijn door Falco gemonteerd en zijn geheel vrijstaand.

Ervaring

De heer Ninski Wassenaar, Falco's contactpersoon binnen Nieuw Woelwijck, is tevreden over de samenwerking met Falco. Op het gebied van de fietsoverkappingen is het prettig dat de standaard er nu ligt en indien er een nieuwe overkapping dient te komen, is het meteen duidelijk wat de bedoeling is. In totaal staan er nu op 8 verschillende locaties verspreid over Nieuw Woelwijck FalcoTel overkappingen. Wat betreft de modulaire zitelementen van FalcoFlora is er veel communicatie geweest. De banken zijn op maat gemaakt. Bij toekomstige projecten op het gebied van inrichten van de buitenruimte zal meneer Wassenaar zeker aan Falco denken voor het ontwerp en de productie van straatmeubilair en overkappingen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!