Back to top
Tawk.to

Inrichting schoolplein met Falco banken

Home Projecten Inrichting schoolplein met Falco banken

De serie FalcoBloc biedt Falco voor elke zitgelegenheid in de openbare ruimte wel een mogelijkheid. Via partner Gebroeders Vos werd de inrichting samengesteld voor het schoolplein van het Pius X college in Bladel. Falco richtte het schoolplein in met twee soorten banken en picknicktafels uit de serie FalcoBloc en banken uit de FalcoSway serie. Gepoedercoat in de kleur diepzwart, ral 9005 krijgen de banken net iets extra's.

Het schoolplein wordt natuurlijk veelvuldig en veelzijdig gebruikt. Tijdens aanvang van de schooldag en vooral tijdens pauzes, tussenuren en eventueel andere activiteiten. Het straatmeubilair van de FalcoBloc serie is geschikt voor langdurig gebruik in (openbare) buitenruimtes en kan tegen een stootje!

Duurzaam ingericht

De banken zijn duurzaam door hun lange levensduur, maar ook door het gebruik van thermisch verzinkt staal en FSC®-gecertificeerd hardhout. FSC®-gecertificeerd hardhout bijvoorbeeld wordt verantwoord gewonnen, staal heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar. Ook de zinklaag die aangebracht wordt tijdens het thermisch verzinken kan gescheiden en hergebruikt worden.

Banken van bamboe

Falco biedt nu ook de mogelijkheid om banken te voorzien van bamboe in plaats van FSC®-gecertificeerd hardhout. Bamboe is eigenlijk een snelgroeiende grassoort dat zichzelf vermeerdert; een heel productiebos met bamboe vernieuwt zich om de ca. zes jaar. In tegenstelling tot hardhout, dat ongeveer 100 jaar duurt. Bamboe is tevens een hard materiaal dat slijtvast is. Wilt u een bank voor het inrichten van openbare buitenruimtes, uitgevoerd met bamboe, kunt u dit aanvragen bij onze productadviseurs. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Meer informatie over de producten:

FalcoBloc-bank met rugleuning
FalcoBloc-bank zonder rugleuning
FalcoSway-bank met rugleuning

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!