Back to top
Tawk.to

Inrichting plein in Wierden

Home Projecten Inrichting plein in Wierden

Een pleintje nabij het centrum van Wierden (Overijssel) is voorzien van functioneel en comfortabel straatmeubilair. Op het pleintje staat regelmatig een viskraam; een trekpleister voor bezoekers. Het voorheen kale plein is nu een aantrekkelijke locatie om te vertoeven.

Zitbanken

Rondom een bestaande boom is de FalcoSinus geplaatst, een ronde bank met rug. De bank bestaat uit staaldelen en FSC gecertificeerd hardhouten latten. Twee enkelzijdige zitbanken FalcoLinea banken en de FalcoLinea picknickset zijn ook in de omgeving van het pleintje geplaatst. Deze banken hebben een rugleuning en de gebruikte materialen zijn net als van de ronde bank ook FSC gecertificeerd hout en stalen delen.

Meer groen

Om meer groen in het straatbeeld in Wierden te krijgen, heeft de gemeente Wierden gekozen voor drie plantenbakken. De FalcoLinea XXL plantenbakken zijn lage plantenbakken met een binnenbak.  De lange zijdes zijn bekleed met FSC hardhouten bankplanken en de kopse zijdes zijn voorzien een gekleurde afdekplaat. De plantenbakken zijn uitgevoerd op poten. Dit zorgt er voor dat de plantenbakken verplaatst kunnen worden met een heftruck. Dit was een vereiste aangezien er op dit plein regelmatig evenementen worden georganiseerd waardoor de ruimte beschikbaar moet zijn. De nabijgelegen bloemist zorgt voor het groen in de plantenbakken. Alle straatmeubilair producten die zijn geleverd bevatten staal, en de stalen delen zijn allemaal gecoat in dezelfde zwartgrijze kleur. Dit brengt eenheid in het straatbeeld.

Op maat

De plantenbakken zijn voor de Gemeente Wierden op maat gemaakt, vorm en formaat zijn helemaal naar wens van de klant. In het voortraject hebben de heer Jerker Niemeijer, beleidsmedewerker Straatmeubilair en zijn collega een bezoek gebracht aan Falco en een rondleiding gekregen door de fabriek. Eigen ontwerp afdeling en moderne productie faciliteiten maken het mogelijk om relatief eenvoudig in te springen op de wens van de klant.

 

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!