Back to top
Tawk.to

Inrichting fietsenkelder bij appartementencomplex met compacte fietsenrekken en oplaadpunten

Home Projecten Inrichting fietsenkelder bij appartementencomplex met compacte fietsenrekken en oplaadpunten

Rijnvliet Utrecht is een statig wooncomplex in Leidse Rijn. Het complex bevat 198 huurappartementen over 5 verdiepingen. In opdracht van Van Schijndel Bouwgroep heeft Falco de ondergrondse fietsenstalling ingericht. Hier is ruimte om 700 fietsen te parkeren in (etage) fietsenrekken met ook een groot aantal oplaadpunten voor e-bikes.

Voortraject

In het voortraject is er veel contact geweest tussen de opdrachtgever en Falco's projectadviseur. Bij Falco worden de fietsenrekken niet alleen geproduceerd, maar ook ontworpen; alles in eigen huis. Ons Technisch Bureau, verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen, denkt graag mee hoe de beschikbare ruimte het meest effcient ingericht kan worden. Op onze website in het gele blok Informatie & Downloads kan een Revit tekening worden aangevraagd. Tevens is er een plaatsingsplan beschikbaar.

Compact fietsparkeren met etagerekken

Er staan een groot aantal enkel- e dubbelzijdige etagerekken FalcoLevel Eco in de fietskelder. Door dubbellaagse fietsenrekken in te zetten, kan er op een relatief kleine ruimte twee keer zo veel fietsen geparkeerd worden. Ons etagerek is ook zeer gebruikersvriendelijk door de bediening met een gasdrukveer is het parkeren in de bovenste laag eenvoudig. Bij een groot aantal etagerekken is een oplaadstation toegevoegd, zodat e-bikes die op de onderste laag geparkeerd zijn, opgeladen kunnen worden.

Fietsenrekken A-11 en FalcoSound

Naast de etagerekken zijn er ook een aantal fietsenrekken A-11 en FalcoSound geplaatst. De FalcoSound is door de vorm van de wielbeugels voorwiel vriendelijk. Fietsenrek A-11 is al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook de e-bikes die in de lage fietsenrekken worden geparkeerd, kunnen worden opgeladen middels oplaadvoorzieningen die gemonteerd zijn aan de fietsenrekken.

Inrichting grote fietsenkelders

Hulp nodig bij de inrichting van een grote ondergrondse fietsenstalling? Wij denken graag mee, inmiddels hebben we jarenlange ervaring en zijn er al heel wat fietsenkelders voor appartementencomplexen en bedrijven ingericht met Falco producten. 

Op ons Pinterest bord "Woningbouw" zijn een groot aantal projecten te zien die we voor verschillende appartementencomplex hebben uitgevoerd. Naast fietsparkeren kunt u bij ons ook terecht voor straatmeubilair voor een dakterras of voor een overkapping naast het gebouw.

Via de chat op de website kunnen er tijdens werktijden ook vragen beantwoord worden. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar ( (0546) 55 44 44) of via email info@falco.nl. Tot slot kan ook het contactformulier worden ingevuld.

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!