Back to top
Tawk.to

Inrichting buitenterrein appartementencomplex met fietsoverkapping en straatmeubilair

Home Projecten Inrichting buitenterrein appartementencomplex met fietsoverkapping en straatmeubilair

Op de plek van het oude Spoortheater in Nijverdal is een nieuw appartementencomplex gebouwd. Drie aparte woongebouwen voor verschillende gebruikers, die samen toch een eenheid vormen. Op het buitenterrein van het appartementencomplex zijn verschillende Falco producten geplaatst; fietsoverkappingen (met daarin fietsenrekken), fietsaanleunbeugels en drie buitenbanken.

Fietsoverkappingen

Er zijn twee verschillende fietsoverkappingen geplaatst. Een van de overkappingen is een Falcozan-180 waarvan 3 zijden zijn bekleed met FSC®  hardhouten open latwerk. Het dak is gemaakt van aluzinc profielplaten. De andere overkapping is een open overkapping van het model FalcoPlana.

Fietsenrekken

In de FalcoZan overkapping zijn twee fietsenrekken FalcoSound voor in totaal 9 plaatsen. 

Fietsaanleunbeugels

Fietsen kunnen ook buiten de fietsoverkapping geplaatst worden; tegen de RVS fietsaanleunbeugels aan. In totaal zijn er 21 zogenaamde fietsnietjes te vinden op het buitenterrein met verschillende hoogtes; sommige hebben een hoogte van 90 cm en de rest van de beugels hebben een hoogte van 105 cm.

Alles in eigen huis

Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofd-vestiging in Vriezenveen is het relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. Leg uw idee voor en wij adviseren of het project haalbaar is (info@falco.nl), geschikt is voor de betreffende buitenruimte en of het budget passend is. 

Dat we alles in eigen huis doen, heeft ook voordelen op de MKI waarde van onze producten. Nieuwsgierig hoe dat zit? Onze circulair manager John Wermink (0546 55 44 44) vertelt er graag meer over.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!