Back to top
Tawk.to

Gezamenlijke fietsenstalling voor bewoners appartementengebouw

Home Projecten Gezamenlijke fietsenstalling voor bewoners appartementengebouw

Woonstichting Vryleve heeft voor de bewoners van het appartementengebouw aan de Rijnstraat in Tolkamer een gezamenlijke fietsenstalling gerealiseerd. Er was al enige tijd behoefte aan een makkelijk bereikbare en toegankelijke stalling van fietsen.

Fietsenstalling

De huurders beschikken over een berging onder in het appartementencomplex. Bij een aantal bergingen is het niet eenvoudig om de fiets erin en eruit te krijgen. In de nieuwe fietsenstalling is vanaf straatniveau de fiets eenvoudig te parkeren. De fietsenstalling biedt plaats aan 15 fietsen.

Men heeft gekozen voor fietsoverkapping FalcoTel-K. De FalcoTel-K is fietsenberging is vooral populair doordat deze geen kolommen heeft aan de voorzijde. Fietsenrekken kunnen daardoor onbeperkt worden doorgekoppeld. In de Rijnstraat is de overkapping tegen een muur geplaatst, hierdoor is er dus 1 wand vervallen. Voor de dakbedekking is gekozen voor stalen aluzinc profielplaten. De wandbekleding bestaat uit FSC gecertificeerde hardhouten open latten, bevestigd op stalen frames. De kolommen zijn voorzien van stelvoeten. De overkapping is afsluitbaar met een deur.

Fietsenrekken

In totaal kunnen er 15 fietsen geparkeerd worden in de stalling in enkelzijdige fietsenrekken FalcoSound. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Hierbij is het uitgangspunt dat van wielrennersfiets tot mountainbike gestald kan worden in het fietsenrek zodat de fiets stevig staat.

Advies

Wilt u bewoners van uw appartementencomplex, bezoekers van uw bedrijf of instelling ook de gelegenheid bieden om hun fietsen veilig te stallen? Een van onze projectadviseurs helpt u graag verder met uw vraagstuk op het gebied van fietsparkeren! Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!