Back to top
Tawk.to

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum kiest voor praktisch en elegant

Home Projecten Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum kiest voor praktisch en elegant

Wanssum, een dorp aan de Maas en behorend bij de gemeente Venray, wilde bezoekers en natuurlijk ook de eigen bevolking de nodige zitplekken en stallingsmogelijkheden voor fietsen bieden. Op de betreffende plek komen veel wandelaars en fietsers om de achterliggende natuurgebieden te bezoeken. Voor al deze mensen kozen Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum Maaspark en opdrachtgever Mooder Maas - combinatie Dura Vermeer elegante enkel- en dubbelzijdige FalcoRelax-banken met FSC-gecertificeerde hardhouten latten en praktische fietsaanleunbeugels, oftewel zogenaamde 'nietjes'.

Aanleiding

De aanleiding voor het project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum Maaspark (twee grote overstromingen van de Maas in 1993 en 1995) is niet zo leuk. De gevolgen zijn dat echter wel. Want binnen het project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum Maaspark is nu onder meer:

  • hoogwaterbescherming gecreëerd
  • nieuwe natuur en landschap ontwikkeld
  • de leefbaarheid van Wanssum vergroot
  • nieuwe economische ontwikkelingen aangejaagd

Gemaakte keuzes

Voor de buitenaankleding binnen het Wanssumse Maaspark is gekozen voor de elegant FalcoRelax-banken. Deze rank vormgegeven banken ogen 'licht en luchtig', maar zijn desondanks zeer solide en met betonpoeren (15 cm onder maaiveld) stevig verankerd in de ondergrond. Onder de banken zijn bladeren en zwerfvuil goed op te ruimen met hark of bladblazer. Voor het veilig stallen van fietsen zijn ook 10 fietsaanleunbeugels geplaatst. Geschikt om elk type fiets te stallen en aan te binden met elk type fietsslot.

Meer weten?

Bel dan (0546) 55 44 44, stuur een e-mail aan verkoop@falco.nl of maak (tijdens kantooruren) gebruik van de handige chatfunctie op deze website.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!