Back to top
Tawk.to

Fietsstimulering in de praktijk!

Home Projecten Fietsstimulering in de praktijk!

Onze klant Mobilys, specialist in zakelijke mobiliteit, heeft voor haar opdrachtgever, het AMC een e-bike project opgezet. Het AMC en VUmc bieden haar medewerkers via MijnReisportaal alternatieven voor het vervoer met de eigen auto om het reizen tussen AMC en VUmc laagdrempelig, efficiënt en duurzaam te maken. Met MijnReisportaal kan je iedere keer dat je reist zelf bepalen of je per e-bike, auto (op afroep), OV of shuttlebus tussen AMC en VUmc wilt reizen. Reizigers die kiezen voor de e-bike kunnen deze e-bike stallen in een door Falco geleverde fietsenstalling en opladen met een speciaal op maat gemaakt fietsenrek.

Standaard overkapping, fietsenrekken op maat

De nieuwe stalling voor e-bikes is geplaatst aan de achterkant van de ambulancepost op het AMC terrein. Men heeft gekozen voor een enkelzijdige overkapping FalcoTel-E. De FalcoTel-E heeft geen kolommen aan de voorzijde. Fietsenrekken kunnen hierdoor onbeperkt worden door gekoppeld. Er is keuze genoeg voor wat betreft de wandbekleding van fietsoverkapping FalcoTel-E, zoals bijvoorbeeld traliepanelen, golfplaat of damwandplaten. Het AMC heeft gekozen voor FSC® gecertificeerd hardhout.

Om de e-bikes die werknemers kunnen lenen op te laden, was Mobilys op zoek naar oplaadpunten. Fietsstandaard FalcoIon met oplaadpunten voor e-bikes voldeed niet helemaal aan de wens van de klant, er zouden dan namelijk geen zes fietsen geparkeerd kunnen worden. Met fietsenrek FalcoSound wel, maar hier zit standaard geen oplaadmogelijkheid bij. Na overleg tussen Falco’s ontwerpers, productieafdeling en projectadviseur en de klant is er gekozen voor een op maat gemaakte oplossing. Het grootste voordeel van alle disciplines onder 1 dak! Het enkelzijdige rijwielrek FalcoSound met 6 plaatsen en een h.o.h. van 40 cm is voorzien van 3 dubbele oplaadpalen inclusief aanbindvoorziening.

Advies

Falco heeft in het voortraject op diverse gebieden advies geboden. Uiteraard door mee te denken over een geschikte oplaadunit, maar ook bijvoorbeeld over de indeling van de fietsenstalling en de technische details wat betreft de oplaadpunten. Contactpersoon Marcel Swaak van Mobilys was erg tevreden over de professionaliteit van onze Falco projectadviseurs en de samenwerking.

Ook advies nodig op het gebied van fietsparkeren of fietsmarketing? Onze projectadviseurs zijn beschikbaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Bel 0546-55 44 44, mail naar info@falco.nl of vul ons contactformulier in.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!