Back to top
Tawk.to

Fietsstimulering in de praktijk!

Home Projecten Fietsstimulering in de praktijk!

Onze klant Mobilys, specialist in zakelijke mobiliteit, heeft voor haar opdrachtgever, het AMC een e-bike project opgezet. Het AMC en VUmc bieden haar medewerkers via MijnReisportaal alternatieven voor het vervoer met de eigen auto om het reizen tussen AMC en VUmc laagdrempelig, efficiënt en duurzaam te maken. Met MijnReisportaal kan je iedere keer dat je reist zelf bepalen of je per e-bike, auto (op afroep), OV of shuttlebus tussen AMC en VUmc wilt reizen. Reizigers die kiezen voor de e-bike kunnen deze e-bike stallen in een door Falco geleverde fietsenstalling en opladen met een speciaal op maat gemaakt fietsenrek.

Standaard overkapping, fietsenrekken op maat

De nieuwe stalling voor e-bikes is geplaatst aan de achterkant van de ambulancepost op het AMC terrein. Men heeft gekozen voor een enkelzijdige overkapping FalcoTel-E. De FalcoTel-E heeft geen kolommen aan de voorzijde. Fietsenrekken kunnen hierdoor onbeperkt worden door gekoppeld. Er is keuze genoeg voor wat betreft de wandbekleding van fietsoverkapping FalcoTel-E, zoals bijvoorbeeld traliepanelen, golfplaat of damwandplaten. Het AMC heeft gekozen voor FSC® gecertificeerd hardhout.

Om de e-bikes die werknemers kunnen lenen op te laden, was Mobilys op zoek naar oplaadpunten. Fietsstandaard FalcoIon met oplaadpunten voor e-bikes voldeed niet helemaal aan de wens van de klant, er zouden dan namelijk geen zes fietsen geparkeerd kunnen worden. Met fietsenrek FalcoSound wel, maar hier zit standaard geen oplaadmogelijkheid bij. Na overleg tussen Falco’s ontwerpers, productieafdeling en projectadviseur en de klant is er gekozen voor een op maat gemaakte oplossing. Het grootste voordeel van alle disciplines onder 1 dak! Het enkelzijdige rijwielrek FalcoSound met 6 plaatsen en een h.o.h. van 40 cm is voorzien van 3 dubbele oplaadpalen inclusief aanbindvoorziening.

Advies

Falco heeft in het voortraject op diverse gebieden advies geboden. Uiteraard door mee te denken over een geschikte oplaadunit, maar ook bijvoorbeeld over de indeling van de fietsenstalling en de technische details wat betreft de oplaadpunten. Contactpersoon Marcel Swaak van Mobilys was erg tevreden over de professionaliteit van onze Falco projectadviseurs en de samenwerking.

Ook advies nodig op het gebied van fietsparkeren of fietsmarketing? Onze projectadviseurs zijn beschikbaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Bel 0546-55 44 44, mail naar info@falco.nl of vul ons contactformulier in.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!