Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren bij Gemeente Groningen

Home Projecten Fietsparkeren bij Gemeente Groningen

Bij de Gemeente Groningen, afdeling huisvesting, heeft Falco een op maat gemaakte fietsoverkapping geplaatst, met verschillende soorten fietsparkeersystemen om verschillende fietsen in te parkeren. Falco heeft voorafgaand aan het plaatsen van de nieuwe fietsparkeervoorziening zorg gedragen voor het demonteren en afvoeren van de bestaande overkapping.

Overkapping FalcoSpan

De Gemeente Groningen heeft gekozen voor de FalcoSpan als overkapping. Deze overkapping is wel aangepast. De hoogte is hoger dan een standaard FalcoSpan, aangezien men gebruik wilden maken van etagerekken. De FalcoSpan is een open overkapping en bestaat uit  een dakelement en staanders.  Aangezien de klant het dak graag wilde voorzien van sedum,  is het dak opgebouwd uit stalen verstrekte dakframes en de dakbedekking bestaat uit stalen damwandprofielbeplating. Een drainagebufferplaat is  essentieel voor het goed functioneren van het groendak en daarom ook toegevoegd. Lees hier meer over de voordelen van een groendak op uw fietsoverkapping.

De staalconstructie van de overkapping is thermisch verzinkt en daarna gepoedercoat in de gewenste kleur RAL 7035.

Falco heeft er ook voor gezorgd dat de overkapping voorzien is van verlichting.

Dubbellaags fietsparkeren

Veel fietsen parkeren op een kleine ruimte? Dan is ons dubbellaags fietsparkeersysteem FalcoLevel Premium+ een goede oplossing.  In totaal kunnen er 180 fietsen worden geparkeerd in de etagerekken. E-bikes kunnen ook opgeladen worden als ze geparkeerd staan in de FalcoLevel Premium+, er zijn 30 oplaadunits gemonteerd aan de FalcoLevel Premium+

Kratfietsen parkeren

Etagerekken zijn een mooie oplossing als er veel fietsen geparkeerd moeten worden op een klein oppervlak. Buitenmodelfietsen zoals kratfietsen zijn echter niet makkelijk te parkeren in dit soort rekken. Dit is de reden dat de Gemeente Groningen ook 4 enkelzijdige fietsenrekken FalcoCrate met 4 hoog/ laag  plaatsen heeft besteld en 1 segment heeft ingericht voor kratfietsen.

Advies

Onze projectadviseur komt graag bij u langs op locatie om te bekijken welke fietsparkeersystemen goed op uw terrein passen. U kunt telefonisch  contact opnemen met  0546 - 55 44 44  of een mail sturen naar info@falco.nl om een afspraak te maken. Om u ook online optimaal van dienst te kunnen zijn, kunt u hier voor meer informatie over onze producten en nieuws, het Falco E-News aanvragen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!