Back to top
Tawk.to

Fietsparkeren bij Fins ziekenhuis

Home Projecten Fietsparkeren bij Fins ziekenhuis

In het Finse ziekenhuis Hyvinkää heeft onze partner Elpac een transparante fietsoverkapping geplaatst waar ziekenhuis medewerkers hun fietsen veilig en droog kunnen stallen. In de overkapping staan fietsenrekken met aanbindbeugel. Tevens staat er een FalcoFix die hulp biedt bij kleine mankementen aan de fiets. De overkapping is voorzien van automatische schuifdeuren die medewerkers kunnen bedienen met hun persoonlijke druppel.

Robuuste fietsoverkapping

De FalcoScandic is een transparante, robuuste fietsoverkapping die door Falco's ontwerpteam in Vriezenveen speciaal ontworpen voor onze partners in gebieden met een hoge sneeuwlast. De maximale belasting van deze robuuste overkapping bedraagt 200 kg/m2.

Het dak van FalcoScandic bestaat uit aluzinc profielplaten. De wanden van de overkapping bestaan uit veiligheidsglas. De sterke constructie van deze fietsoverkapping bestaat geheel uit staal. Het staal is thermisch verzinkt en is gepoedercoat in een donkere kleur. De overkapping is geplaatst op een betonplaat. Deze manier van funderen wordt vaak gebruikt in het buitenland. In Nederland wordt meestal gebruik gemaakt van speciale fundatieblokken.

Fietsenrek met aanbindvoorziening

De ziekenhuis medewerkers kunnen hun fietsen stallen in de fietsenrekken Ideaal 2.0. Het betreft de enkelzijdige variant met hoog/ laag plaatsen. Tussen de hoog/laag plaatsen bevind zich een aanbindbeugel, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot.

Extra service met FalcoFiks 2.0 fietsreparatiezuil

De FalcoFiks is een mooie service die werknemers kunnen bieden aan werknemers. De FalcoFiks 2.0 is voorzien van basisgereedschap om kleine reparaties en aanpassingen aan de fiets snel en makkelijk zelf uit te voeren. 

Advies

Voor een goed beeld van de overkapping geplaatst in Finland, bekijk deze video:

Uw bezoekers of werknemers ook goede gelgenheid geven om fietsen veilig en droog te parkeren? Onze projectadviseurs denken graag mee welke overkapping en wel fietsenrek geschikt is voor uw locatie. Doordat wij alles in eigen beheer doen ( ontwerp, productie) is het ook mogelijk om op maat iets te realiseren. 

Neem contact op onze verkoop afdeling via info@falco.nl of (0546) 55 44 44.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!